Eucharisztikus csoda – magyarul

1996-ban, Argentinában, Buenos Aires-i érsekségen, amikor a jelenlegi Pápa, Ferenc éppen segédpüspök volt Quarrancino bíboros alatt, különleges Eucharisztikus csoda történt. Ő maga fotóztatta le és rendelt el nyomozást, melynek eredményei nagyon meglepőek lettek.

1996. Augusztus 18-án, este 7 órakor Fr. Alejandro Pezet Buesnos Aires üzleti negyedében egy katolikus templomban mondott misét. A szentáldozás befejeztével egy nő jött oda hozzá, és mondta neki, hogy talált egy eldobott ostyát a templom végében levő gyertyatartón. Fr. Alejandro a jelzett helyre ment és látta az ott hegyott ostyát. Mivel nem tudta elfogyasztani, egy vízzel teli edénybe tette és betette a Blessed Sacrament kápolna tabernákulumába.

Aug. 26-án hétfőn, amikor a tabernákulumot kinyitotta, nagy meglepetéssel látta, hogy az Ostya valamiféle véres anyaggá vált. Szólt Jorge Bergoglio püspöknek, a jelenlegi Ferenc pápának, aki utasítást adott, hogy hivatásos fotográfus fényképezze le az Ostyát. A fotók szeptember 6-án készültek. Ezeken világosan látszik, hogy az ostya, amely valamely véres húsdarabbá változott, növekedett méretében.

 Évekig tartották az ostyát a tabernákulumban és az egész eseményt titokban tartották. Mivel az Ostya nem indult szemmel látható bomlásnak, Bergoglio kardinális (aki már érsek volt ezidőtájt) úgy döntött, hogy hivatalos vizsgálatot rendel el.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2013. június 13.