Az EU a gender trójai falova

Egyre több olyan, Európa márkanevével ellátott jogi termékkel nézünk szembe, amelyek aláássák az ország alapjait – mondta Gintaras Grušas, a litván főváros nemrég kinevezett érseke az ország parlamentjében, a litván függetlenség 25. évfordulójának ünnepén.

Ezek a jogi lelemények trójai falóként érkeznek az országba, és midenekelőtt a társadalom alapját, a családot ássák alá – tette hozzá a főpásztor, aki szerint leginkább a genderre vonatkozó megállapodások és deklarációk elfogadása az, ami veszélyes, minthogy aláássa a férfi és nő közti különbségtételt – írja a LifeSiteNews.

 

A vilniusi városháza például már be is vezette az óvodákban a nyomtatványokon az apa és anya helyett a 1. szülő és 2. szülő kifejezést. Mindez aláássa a család autonómiáját, a gyermekek és a nők jogait, és a két nem különféle, de egyenlő értékű feladatait a családban – fejtette ki Grušas.

A főpásztor emellett rámutatott: szükség van egy nyilatkozatra az abortuszról, amiben kijelentik, hogy az nem csupán egy magzat életét pusztítja el, hanem veszélyes az anya fizikai és pszichikai egészségére nézve is, akárcsak az alkoholizmus, így az abortusz mind az egyén, mind a család és a társadalom szempontjából is veszélyes.

Az érsek egyébként Washingtonban született, és többek közt a Steubenville-i Ferences Egyetemen és a Kaliforniai Egyetemen tanult, utóbbin matematikát és informatikát.

Magyar Kurír

Létrehozva 2013. június 5.