e365

E-vangélium Apple és Android okostelefonokra

Örömmel írom a Napi e-vangélium olvasóinak, hogy pünkösdtől elérhető androidos vagy iOS okostelefonokra az evangelium365 alkalmazás. Keressétek a Google Play és az App Store boltokban evangelium365 néven. Töltsétek, használjátok, ingyenes!

1. Újdonság, hogy immár itt is meghallgatható a napi e-vangélium. Az ébresztő funkció segítségével az örömhírre lehet ébredni. A napi üzeneteket el lehet menteni a kenvencek közé és meg is lehet osztani másokkal a tartalmat. Észrevételeket, fejlesztési javaslatokat, építő jellegű ötleteket a zalalovo@gmail.com címre küldhettek. Én olvasom a fiók leveleit.

[…]

3. Az idei Tömegkommunikációs Világnapra még XVI. Benedek küldött üzenetet. Néhány mondatot idézek belőle, amelyek pontosan azt igazolják, amit 9 éve teszek: a világhálón is hirdetni kell az evangéliumot. Egyes gondolatok mintha éppen a mi kezdeményezésünkről szólnának. Nagy megerősítés ez kis csapatunknak.

“A közösségi hálók fejlődése elkötelezettséget igényel. … A hívők vágynak arra, hogy megosszák Jézus üzenetét és az emberi méltóság értékeit, amelyeket az ő tanítása előmozdít. …A hívők egyre inkább érzékelik, hogy ha az Örömhírt nem terjesztjük a virtuális környezetben, akkor sokak életéből hiányozhat, akik számára ez az egzisztenciális tér fontos. A virtuális környezet nem egy párhuzamos vagy tisztán virtuális világ, hanem sok ember mindennapi életének része, főleg a fiatalabbakénak. … Az új nyelvezet használatának készsége nem annyira azért fontos, hogy lépést tartsunk a korral, hanem pontosan azért, hogy az evangélium végtelen gazdagsága olyan kifejezési formákat találhasson, amelyek el tudnak jutni mindenkinek az értelméhez és a szívéhez. …  Végső soron az evangélium megosztása azért tud gyümölcsöt hozni, mert Isten Igéje megérinti a szíveket saját erejéből, mielőtt még mi bármi erőfeszítést is tettünk volna. Az Isten művének hatékonyságába vetett bizalomnak mindig felül kell múlnia minden az emberi eszközök használatába vetett biztonságérzetünket. … A hálók megkönnyítik a lelkiségi és liturgikus anyagok megosztását, elősegítve, hogy az emberekben megerősödjön a testvéri közelség érzése imádságuk során azokhoz, akik ugyanazt a hitet vallják, mint ők. … Léteznek közösségi hálók, amelyek a virtuális környezetben lehetőséget kínálnak a ma emberének az imádságra, az Isten Igéjének elmélkedésére vagy megosztására. De ezek a hálók megnyithatják a kapukat a hit más dimenzióira is. Sokan ugyanis éppen egy kezdetben on line kapcsolatfelvételnek köszönhetően kezdik felfedezni a közvetlen találkozás, a közösségi tapasztalat vagy akár a zarándoklat fontosságát, amelyek mindig fontos elemek a hit útján.”

 

Létrehozva 2013. május 26.