Lelki szösszenetek

Életed tanúság lesz

Fontos, hogy tanúságot tegyünk. Elmondjuk, hogyan cselekedett az Úr az életünkben. Fontosak nekünk a csodák, ahogy nagyanyám mondta: a bizonyságtétel.

A legnagyobb bizonyság, hogy Ő van nekünk s a legnagyobb tanúságtétel az életünk.

Szeptember van. Új kezdet új lehetőség. Vajon tanúság lesz, lehet-e az életünk ebben a tanévben?

A Szűzanyára gondolok s hogy az ő élete valóban tanúságtétel volt. Néha felmentem magam, az „akkor könnyebb volt” gondolattal, hisz a Mester köztük járt és nem éltek ilyen rohanó világban. De nekünk most és itt van feladatunk és a „most”-hoz és „itt”-hez kapjuk meg a Kegyelmet! Hogyan tudunk a világban a krisztusi életünkkel tanúságot tenni, annyira nagy a feszülés szinte áthidalhatatlan a szakadék. Hogyan ne vegyük fel a világ rohanását? Hogyan lehet egy életünk, ami mindig krisztusi nemcsak otthon imáinkban, testvéreinkkel a templomban, hanem mindig.

Testvérem, a választ nem tudom. Bár a kérdés feszít, de hiszem, hogy mindegyikünknek válaszol, Ő, egyenként megmondja nekünk mit tegyünk és hogy legyünk, maradjunk krisztusiak.

Kérlek, ne add fel! Hidd el, bármilyen nehezek, világiak is a körülmények az Úr arra a helyre tett, ahol a legjobban tud téged használni. Állj meg, hívd őt segítségül, kérd áldását, mert a körülötted levőknek még nagyobb szüksége van Rá! Így az életed tanúság lesz, hiszem!

Létrehozva 2012. szeptember 1.