Lelki szösszenetek

A félelemről

A félelem minden esetben kísértés. Sosem az Úrtól jön. Megkötöz, megbéklyóz, cselekvésképtelenné tesz, megfoszt az isteni létben való elmélyülésünktől.

Félelmünkben ösztönösen cselekszünk. Nem hisszük el az alaptézist, hogy nekünk egyedül Isten elég! Kicsinyhitűekké tesz minket a félelem, nem tudjuk elhinni, hogy Isten kivisz minket abból a helyzetből, amiben vagyunk, s ami a félelmünket indikálja. Nem tudjuk elhinni, hogy mindig van megoldás, általában nem az emberi hanem az isteni megoldás a jó! Minél nagyobb a megpróbáltatás, annál nagyobb a Kegyelem!

Magunkba kell néznünk!

Mi indítja el bennem a félelmet? Miért nem tudom elhinni, hogy Isten kivezet belőle? Hasonló helyzetben voltam-e már s akkor mi történt? Mi volt a megoldás? Mit akarhat formálni rajtam az Úr a kilátástalannak hitt helyzeten keresztül?

Néha az a megoldás, hogy nincs megoldás továbbra sem, ez a Kereszt, amit hordozni kell és a teljes elengedést várja tőlünk az Úr!

Ima: Áldunk Istenünk a nehéz helyzetekért! Köszönjük Uram, hogy Te ezeken keresztül még inkább megnyilatkozol életünkben! Köszönjük, Uram, hogy Te a mi bizalmatlanságunk ellenére is bízol bennünk! Köszönjük, Uram, hogy Magadhoz emelsz és átölelsz! Engedd ezt megélnünk! Ámen.

Létrehozva 2012. augusztus 12.