Egy amerikai exorcista megosztja tapasztalait

“Soha nem gondoltam volna, hogy a végén ezt fogom csinálni” mondta a középkorú pap az első szentmisék után, amikor 15 évvel ezelőtt pappá szentelték, és váratlan módon lett ördögűző.

A pap, aki az Egyesült Államok középnyugati részéről származik, a CNA hírügynökségtől teljes anonimitást kért, hogy ne árasszák el az érdeklődők. Ahogy mondta, “kész a struktúra, hogy bizonyosan azokhoz jussak el, akik leginkább segítségre szorulnak.”

Most Rómában van, ahová elküldte a püspöke, hogy a háttérből kövesse a hat hivatalos ördögűző munkáját a római egyházmegyében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy “általában három ördögűzés jut egy napra.”

A korai egyházatyák, többek között Szent Jeromos és Szent Ágoston, azt gondolták, hogy ezek az angyalok fellázadtak „Isten tervének megtestesülésének számukra történő kinyilatkoztatása miatt”, hogy őket “taszítja a gondolat, hogy Isten, aki végtelen és tiszta szellem, emberré kell hogy váljon. “

Ahogy a pap megjegyezte, ezek miatt van a “testiség varázsa”, és a “az embereket szenvedésre késztetik.”
“Ha a szertartás elkezdődik, [a sátán] rendszerint megnyilvánul a szenvedő személyben különböző módon – erőszak, változó arc, a hang megváltozása” mondta, felidézve a legutóbbi ördögűzéseket.

A képzésen résztvevő amerikai exorcista kifejtette, hogy a démoni befolyás okai esetről-esetre eltérőek, ahogy a gonosz praktikákban való részvétel hatása is változó minden esetben.

Az egyik tényező, amely úgy tűnik, hogy közös a gonosz uralma alatt levő embereknél az, hogy az ördög “mély sebeket okozott az életükben, és mindenekelőtt saját családjukban” különösen ott, ahol “a szülők igazán rossz döntéseket hoztak” és ennek során “meghívták a gonoszt hatalma gyakorlására saját otthonukban.” Olyan dolgokat sorolt, mint “családi hűtlenség, abortusz és olyan dolgok, melyek szétszakítják a családot.”

(A teljes cikk angolul itt olvasható)

Létrehozva 2012. július 27.