Ima az Internet használata előtt

Mindenható örök Isten, aki saját képedre formálták minket, és arra hívtál, hogy mindenekelőtt a jót, igazat és szépet keressük, különösen is a Te Egyszülött Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztusban, add meg kérünk, Szent Izidor püspök és egyháztanító közbenjárására, hogy míg az interneten szörfölünk, vezesd kezünket és szemünket, hogy csak arra kattintsunk és csak arra emeljük tekintetünket, ami tetszésedre van, és add, hogy szeretettel és türelemmel legyünk mindazok iránt, akikkel kapcsolatba kerülünk.

A mi Urunk Jézus Krisztus, a Te Fiad által, Aki Veled él és uralkodik, Isten, mindörökkön-örökké. Ámen.

Oratio ante colligationem

Omnipotens aeterne Deus, qui nos secundum imaginem Tuam plasmasti, et omnia bona, vera, pulchra, praesertim in divina persona Unigeniti Filii Tui Domini nostri Iesu Christi, quaerere iussisti, praesta quaesumus ut, per intercessionem Sancti Isidori, Episcopi et Doctoris, in peregrinationibus per interrete factis et manus oculosque ad quae Tibi sunt placita intendamus et omnes quos convenimus cum caritate ac patientia accipiamus.

Ezt az imát John T. Zuhlsdorf, (Father “Z”) amerikai pap írta 2002-ben, az Observation Service for Internet /OSI/ zászlaja alatt. Ekkor javasolták többek között, hogy Szent Izidor püspököt (Kr.u. 560-636) nevezzék ki az internet védőszentjévé. A választást az OSI jogosnak találta, tekintettel arra, hogy Szent Izidor írta az ún. Etimológiákat, amely egyfajta szótár és adatbázis is egyben.

Forrás

Father Z. eredeti imája számos más nyelven megtalálható itt.

Létrehozva 2021. január 29.