Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika, Keszthely

Kis Szent Teréz útikalauza a hétköznapi életre

Célunk

A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz a mi lelki testvérünk. Vele akarunk élni és az Istenhez vezető úton az ő útmutatásait, akarjuk követni. Meg vagyunk győződve, hogy ő ebben minket testvérként segít.

„Érzem: ugyanazon az úton kell haladnunk az Égbe, a szeretettel egyesült szenvedés útján. Amikor a kikötőben leszek, megtanítom majd, lelkem kis testvére, hogyan kell hajóznia a világ viharos tengerén.”
„Én  pedig–  aki  nem  vagyok  hiába  a  maga  kis  nővére–  megígérem,  hogy  miután eltávoztam  az  örök  életre  megízleltetem  magával,  milyen  boldogságot  lehet  találni,  abban, hogy érezzük baráti lélek áll mellettünk.”
„De  én  nem  halok  meg,  belépek  az  életbe  és  mindazt,  mit  idelenn  nem  tudok elmondani magának, megértetem majd magával az Ég magasságával”
„Isten  vele,  kedves  és  nagyon  szeretett  testvérem,  higgye,  hogy  az  egész örökkévalóságon át a maga igazi kis nővére leszek”.

A mi utunk a szeretet útja

Arra törekszünk, hogy minden tettünket a szeretet hassa át a főparancs útmutatása szerint.
„Más misztikusokkal ellentétben, akik azért gyakorolják a tökéletességet, hogy elérjék  a  szeretetet  Gyermek  Jézusról,  nevezett  Teréz  nővér  magát  a  szeretetet  tette  meg  a tökéletesség útjának. A szeretet volt egész életének a célja, minden tettének hajtóereje.”

„Ami  engem  illet  a  tökéletesség  elérésében  nem,  ismerek  más  eszközt,  mint  a szeretetet.”
„És akkor túláradó és észtvesztő örömömben felkiáltottam: Ó Jézus és Szerelmem…. Végre  megtaláltam  a  hívatásomat.  Az  én  hívatásom  a  szeretet!…  Igen,  megtaláltam  a helyemet az Egyházban és ezt a helyet Te adtad nekem, Istenem … az én Édesanyámnak, az Egyháznak a szívében én leszek a Szeretet … így minden leszek…”

„Azt  mondja,  hogy  nagyon  gyakran  imádkozik  nővéréért  is;  mivel  ilyen  szíves, nagyon boldog lennék, ha beleegyezne, hogy naponta ezt az imát végezze érte, amely minden vágyát  magába  foglalja:  irgalmas  Atyánk,  ami  édes  Jézusunk,  Szűz Mária  és  a  Szentek nevében  kérlek, szereteted lelkével  gyullaszd  lángra  nővéremet  és  add  meg  neki  a kegyelmet, hogy nagyon megszerettessen.”

A könyvecske letölthető itt.

Létrehozva 2024. október 23.