Kilenced Boldog Carlo Acutis tiszteletére

Kezdő imádság 

Legszentebb Szentháromság, Atya, Fiú és Szentlélek, köszönöm mindazt a kegyelmet és kedvességet, amellyel Isten szolgájának, Boldog Carlo Acutisnak a lelkét az ezen a földön töltött 15 éve alatt gazdagítottad. A fiatalság ez angyalának érdemeiért add meg nekem azt a kegyelmet, amelyet most kérek! [Mondd el a kérésedet…] 
 

Első nap:  „Nem én, hanem Isten.” 

Isten szolgája, Carlo Acutis, te, aki az életedet folyamatos lemondássá és a lényegtelen dolgok félretételévé tetted, add meg nekem a kegyelmet, hogy a mennyei dolgokat keressem, és megvessem azt, ami mulandó. Ámen. 

Második nap:  „Mindig Jézus közelében, ez a tervem az életemre.” 

Isten szolgája, Boldog Carlo Acutis, te, aki Jézus szívében éltél, add meg nekem azt a kegyelmet, hogy mindenre Jézus szeretettervét alkalmazzam. Ámen. 

Harmadik nap:  „Folyamatosan kérd az Őrangyalod segítségét. Őrangyalod legjobb barátjává kell válnod.” 

Isten szolgája, Boldog Carlo Acutis, te, aki a Szent Angyalok társaságát már akkor láttad, amikor ezen a világon voltál, add meg nekem a kegyelmet, hogy igazságosan éljek, ahogy Őrangyalom kívánja. Ámen.

Negyedik nap:  „A lelkünk olyan, mint egy hőlégballon … Ha ily esély van egy halálos bűnre, a lélek a földre zuhan. A gyónás olyan, mint a tűz a ballon alatt, amely lehetővé teszi a lélek újra felemelkedését … Fontos, hogy menj gyakran gyónni.”

Isten szolgája, Carlo Acutis, te, aki olyan jól élted a megbékélés ezen szentségét, add meg nekem a kegyelmet, hogy folyton keressem a bűnbánat és a mély elmélkedés kegyelmét. Ámen.

A teljes ima elolvasható itt.

Létrehozva 2022. november 19.