A mainstream kultúra és a sátánizmus

RÓMA, 2019. december 17 ( LifeSiteNews ) – Exorcisták figyelmeztetnek arra, hogy globális mozgalom működik a sátánizmus normalizálása érdekében, és elítélték a sátáni varázsigéket mint az emberek Istentől való elijesztésének végső szakaszát egy nemrégiben kiadott gyermekkönyvben.

Fr. Francesco Bamonte, aki az Exorcisták Nemzetközi Szövetségének jelenlegi elnöke, a csoport honlapján azt írta, hogy jelenleg kísérlet folyik arra, hogy a sátánizmust a hagyományos vallás és filozófia tökéletesen normál alternatívájaként mutassák be.

„Megerősítik azt is, hogy az ördög kultusza egyszerű ünneplésre korlátozódik” – írta Bamonte -, „és hogy az, aki ezt gyakorolja, nem követ el bűntényt, és nincs semmi baj ezzel.” A démonok idézését ahhoz hasonlította, mint amikor kézigránáttal játszanak.

Bamonte kifejezetten Aaron Leighton író és a kanadai Koyama Press által kiadott Démonok könyve gyerekeknek műre utalt.

A könyv reklámja így áradozik: „Nem akarod ma este levinni a szemetet? Talán úszol a házi feladatok között? Talán nagyon nehéz azzal a nagy zaklatóval? Fogd a színes ceruzákat és a pecsét-rajzolási képességeidet, és hívj néhány démont!” Ezután a könyvet csupán mint egy paródiát mutatja be: „Inkább ostoba, mint ijesztő!”

Az Amazon a könyvet 5–10 éves korú olvasóknak ajánlja. A könyv az úgynevezett szigileket kínálja, melyek ezoterikus szimbólumok, ezekről Bamonte állította, hogy a grimoire-ok, a varázslat-tankönyvek ihlették, melyek célja, hogy a részvevőket érintkezésbe hozzák a szellemekkel.

Bamonte figyelmeztet: „Aki arra hív egy gyermeket, hogy démonokat idézzen, olyan, mintha azt mondaná neki, hogy segítséget lehet kapni bűnözőktől valaminek a megszerzéséhez.” Bamonte szerint a démonidézés üdvözli a sátáni befolyást és veszélyt jelent, hogy a fiatal olvasó elveszítheti „identitását és személyiségét”, és ez „erkölcsi, pszichológiai és szellemi pusztuláshoz” vezethet.

Bamonte szerint bárki, aki megigéz egy gyermeket ezekkel a varázsigékkel, már a démon szövetségese.

Bamonte elmondta, hogy a démonok eme szövetségesei megtévesztik a gyermekeket, és felkészítik őket a boldogtalanságra. Szerinte a démonok „Isten és az emberiség ellenségei”, akik „tele vannak gyűlölettel”, és szándékukban áll „minden gonoszságot és minden perverzitást sugallni egyetlen céllal, hogy szembe helyezkedjünk egymással, és végső soron elválasszuk magunkat Istentől, és az örök pusztulásra vezessük magunkat.”

A Démonok könyve gyerekeknek egy újabb szakaszt képvisel azon úton, ami az 1970-es években kezdődött az ezoterikával és a Sátán nyílt imádásához vezetett.

Bamonte Jézus Krisztus szavaival zárta, aki azt mondta: „De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.”( Mt 18,6 ).

Politikai sátánizmus

Februárban a Hope Not Hate – egy szélsőségesség elleni csoport – egy jelentést bocsátott ki, amelyben figyelmeztett, hogy az Egyesült Királyságban a gyermekek és a fiatalok növekvő számban csatlakoznak a sátánizmushoz kapcsolódó náci csoportokhoz. A 2019. évi State of Hate jelentésben Matthew Collins (Hope Not Hate csoport) a The Telegraph-nak azt mondta, hogy az új szélsőséges csoportok „okos, többnyire perverz, fiatal férfiakból” állnak, akik arra ösztönzik egymást, hogy minél jobban extrémmé váljanak.

Azt mondta: „Egyre többet látunk a sátánizmusból és a fehér dzsihádból. Majdnem úgy tűnik, mintha Hitler már nem lenne elég szélsőséges számukra.”

A jelentés kimutatta, hogy az Egyesült Királyság legszélsőségesebb csoportjait befolyásolja a Kilenc Szög Rendje (O9A), melyet „vitathatatlanul a világ legszélsőségesebb náci sátánista csoportjaként” azonosítottak. A jelentés szerint az O9A papok és papnők által vezet rituálékat, célja a társadalom elpusztítása és tömeggyilkosság elkövetése.

A sátán egyháza az Egyesült Államokban Baphomet démon szobor-installációkat helyezett el, és megígérte, hogy sátáni klubokat létesít az általános iskolai gyermekek számára. 2016-ban például a sátán egyházának sikerült meggyőzni egy iskolát Portland-ban (Oregon), hogy megengedjék a délutáni sátánklubnak az iskola területén, hogy fellépjen a Jó Hírek Klub ellen, melyet a Gyermekek Evangéliumi Szövetsége támogat a Biblia tanítására.

Az elmúlt hónapban houstoni katolikusok tiltakoztak egy helyi sörfőzde előtt, ahol a sátán egyházának tagjai „fekete misét” rendeztek adománygyűjtéshez. A katolikusok a rózsafüzért imádkozták, és elítélték a sátán imádatát. A tanúk elmondták, hogy legalább egy gyermeket láttak belépni a Brash Sörgyárba, ahol a rituálé zajlott.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. február 16.