Katolikusok és laikusok is elítélik

A katolikus templom elsősorban a mise céljait kell, hogy szolgálja. A Credoban Alexander Tschugguel élet- és hitvédő volt Földi-Kovács Andrea vendége.

Harcos hitvédő? Keresztény ellenálló, vagy botrányhős? Nemrég Rómában a pán-amazóniai szinódus Földanya szobrait a Tevere folyóba hajította, most pedig a vezetésével katolikus hívek egy csoportja rózsafüzér-áhitatot tartott a Stephansdom mellett a templomban szombat este megrendezett koncert ideje alatt. A közös imádság célja az engesztelés volt a Stephansdom-ban immár minden évben megtartott LMBTQ eseményért. A Credo stábja felkutatta és meg is találta azt az osztrák fiatalembert, aki formabontó hitvédő akcióit azzal magyarázza: „Katolikusként csupán nem akar pogány dolgokat vagy megbotránkoztató eseményeket egy templomban.”  

Alexander Tschugguel élet és hitvédő a Hír Televízió stúdiójában elmondta, az említett rendezvény szervezése Gery Keszler nevéhez fűződik, aki a Lifeplus szervezetnek is az elnöke. Az előadást Christoph Schönborn bíboros és Toni Faber a dóm püspöke vezették, de a Máltai Szeretetszolgálat is részt vett a szervezésben. A rendezvényen többek között fellépett a transzvesztita Conchita Wurst.

A hitvédő szerint Bécsben számtalan palota található, óriási rendezvényközpontok vannak, ha bármilyen hasonló rendezvényt szerveznek, azt megtehetnék bárhol, de a legjobb lenne, ha nem a templomban tennék.  

„Mi abban hiszünk, hogy Jézus Krisztus az oltáriszentségben valóban jelen van. A templomban tehát, az oltárokon is jelen van. A másik dolog, hogy a katolikus templom elsősorban a mise céljait szolgálja. Az, hogy más célokra használják nem olyan egyszerű, mert nem lehet, hogy a cél szentesítse az eszközt, hiszen a célt más eszközökkel is el lehet érni.”

Alexander Tschugguel-nek sok pap támogatója van, de az osztrák laikusok sem szeretik, hogy a dómot erre használják.

A teljes cikk és a műsor felvétele itt található.

Létrehozva 2019. december 15.