A bíboros tisztánlátása

Európa válaszolt egyszer Isten szeretetére.
Most migránsokat kell elszenvednie, mint Isten vesszejét!

Egy nemrég megjelent interjúkötetben egy római bíborostól lehet olvasni szokatlanul jó értelmezést bevándorlási hullámokról, melyek már évtizedek óta fenyegetik, hogy elárasztják az egykoron nagy nyugati nemzeteket. De Sarah bíboros nem „rasszista” – a fekete Afrikából származik. Bárcsak az európaiak is így értékelnék Isten európai ajándékait! De Európában ki akarja Istent? „Ah, ez itt a bökkenő”, ahogy Hamlet mondja.

Megbotránkoztat ez a sok emberhalál a tengeren, az emberkereskedelem, a maffia hálózat, a szervezett rabszolgaság által. Ezek az emberek kivándorolnak iratok, jövőbeli kilátások, és család nélkül. Azt hiszik, hogy itt megtalálják a földi paradicsomot? Az nem Nyugaton van! Ha ezeknek az embereknek segíteni kell, akkor jobb, ha ezt ott teszik, ahonnan jönnek, a saját falvaikban, a saját környékükön. A gazdasági egyenlőtlenségek és az emberi drámák nem igazolhatók. Nem üdvözölhetsz bevándorlókat a világ minden tájáról. Az üdvözlés nemcsak azt jelenti, hogy beengeded ezeket az embereket a saját országodba, hanem azt is, hogy munkát adsz nekik. Menni fog ez? Nem. Azt jelenti, hogy valami helyet kapnak, ahol élhetnek. Menni fog ez? Nem. Nem megfelelő szálláshelyeken várakoztatni őket, méltóság nélkül, munka nélkül, ezt nem nevezném üdvözlésnek. Ez inkább olyasmi, amit a maffia szervez!

Az Egyház nem működhet együtt az emberkereskedelemmel, ami inkább olyan, mint a rabszolgaság egy új formája.

Amit én hasonlóképpen botrányosnak találok, az, hogy Isten Igéjét használják mindezek igazolására. Isten nem akarja, hogy az emberek vándoroljanak. A Krisztus gyermek menedéket talált Egyiptomban Heródes miatt, de később hazatért. Isten mindig visszahozta népét Izraelbe, akár éhínség volt otthon, vagy fogság külhonban. Egy ország nagy kincs, ahol megszületünk, ahol az őseinket eltemetik.

Ha üdvözlünk valakit, akkor jobb életet kell biztosítanunk nekik, nem pedig bevándorlási táborokba tereljük őket. Ha munka nélkül táplálnak téged, akkor ott nincs méltóság.

És milyen kultúrát tudsz ajánlani nekik? Képes vagy megosztani [velük] keresztény kultúrádat és gyökereidet? Attól tartok, hogy a bevándorlás hullámai által előidézett populációs egyenlőtlenség miatt elveszíted az identitásodat azzal együtt, ami azzá tesz, aki vagy. Európának van egy különleges küldetése, amit Istentől kapott. Ti európaiak tanítottátok nekünk az Evangéliumot, a család értékeit, a személyes méltóságot és a szabadságot. Ha feladjátok identitásotokat, ha megengeditek, hogy elárasszanak benneteket olyan emberek, akik nem osztoznak a kultúrátokban, akkor keresztény értékeitek és identitásotok elvesztését kockáztatjátok. Mint amikor az ókori Rómát megszállták a barbárok. Végig kell gondolnod – a mai migráció nem egy új formája-e a rabszolgaságnak, amit azért szerveznek, hogy legyen olcsó munkaerő? Ezek az emberek azért jönnek ide, mert egy álomvilágot keresnek. Micsoda hazugság! Micsoda nyílt cinizmus! XVI. Benedek pápa különösen tisztánlátó és prófétai volt ezekben a kérdésekben. [ . . . ]

Titeket, európaiakat a kereszténység öntött formába, Európában minden keresztény. Miért tagadjátok? Egyetlen muszlim sem tagadja meg identitását. Ha nem térsz vissza ahhoz, aki vagy, el fogsz tűnni. És ha Európa eltűnik, az megdöbbentő csalódás lesz: a kereszténység azt kockáztatja, hogy eltűnik a föld színéről. Látjátok, hogy megszáll benneteket az iszlám: a muszlimok át akarják venni az uralmat a világ felett, és van pénzük, hogy ezt megtegyék. Nem fognak sikerrel járni, mert az Úr velünk van a világ végezetéig.

De nem tagadhatod meg azt, hogy ki vagy: azoknak a migránsoknak, akiket beengedsz, integrálódniuk kell a kultúrádba, feltételezve, hogy még mindig van kultúrád. Nem fogod őket integrálni az ateista materializmusodba. Nem akarják, hogy közük legyen ehhez.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. augusztus 5.