Amikor a „kigyógyítás” tényleg nem lehet sikeres

Hetek teltek csak el azóta, hogy a sajtó hatalmas hírként tálalta, hogy a „reparatív” vagy „helyreállító” terápia egyik ismert képviselője újra a meleg életmód mellett döntött. Magyarországon a hírnek megágyazott, hogy előtte nemsokkal a köztévében beszélgetés zajlott a homoszexuális hajlamból való megváltozás lehetőségéről. Nos, a napokban robbant a bomba, hogy az első amerikai, akit legálisan „nem-bináris” személyként regisztráltak és transzneműként hordozott körbe a liberális és progresszív média, újra férfiként él és határozottan állítja: soha nem lett belőle nő, az operációk és hormonkezelések ellenére mindig is férfi maradt.

 

Jamie Shupe vádolja azokat, akik őt ebbe a helyzetbe sodorták, akik a hosszú katonai szolgálatot követő poszttraumás stressz gyógyítása helyett a transzneműség felvállalására bíztatták, de nem csak áldozatnak tekinti magát, hanem közreműködőnek is abban, hogy a transzneműség hazugságának terjesztésében a saját történetével is részt vett. (Magyarul itt lehet részletesebben is olvasni az ügyről.)

Rendkívül beszédes, hogy a progresszív sajtó most hallgat, mint a tök. A 444, a 24.hu, a hvg.hu és az Index nem ír egyetlen árva cikket sem arról, hogy „mekkora kamu” nemi identitászavar nemváltó műtéttel való gyógyítása, egyetlen írás sem árválkodik ezeknek a portáloknak az eldugott sarkaiban, hogy a biológiai neméből nem lehet senkit se kigyógyítani, senki nem mondja ki, hogy aki XY kromoszómákkal születik, abból a büdös életben nem lesz nő, és senki nem beszél dühösen arról, hogy sarlatánok és gonosztevők azok, akik a nemi identitásukkal küszködő szerencsétlen férfiakat és nőket nemüktől idegen hormonokkal való kezelésére és testük megcsonkítására buzdítják. Nem és nem akarnak ezek a publikációk megszületni. Balavány Gyuri sem ír cikket „Tíz tény nemváltóknak” címmel.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. március 23.