Petíció az “átfogó szexuális oktatásról”

Az “átfogó szexuális oktatás” még nem gyűrűzött be Magyarországra – járványszerűen terjed viszont Európa nyugati és Amerika északi részén. A szerk.

Mi, az érintett állampolgárok, orvosok és mentális egészségügyi szakemberek, vallási és polgári vezetők, kormányzati tisztviselők, törvényhozók, szülők, tanárok és ifjak, akik több mint 170 országban milliókat képviselünk, mély aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy az igen ellentmondásos „átfogó szexuális oktatás” (comprehensive sexual education, CSE) programokat világszerte növekvő mértékben terjesztik gyerekek számára, és több szempontból okoznak kárt nekik.

A rendkívül ellentmondásos CSE programok messze túlmutatnak a hagyományos szexuális nevelésen, mivel az ifjúságot a radikális szexuális és nemi ideológiák felkarolására, a szexuális jogok és az abortusz elősegítésére okítják, továbbá promiszkuitásra, magas kockázatú szexuális viselkedésre és a szexuális örömre bíztatják már a legfiatalabb gyermekeket is. Röviden, ezek a programok arra szolgálnak, hogy drámai módon megváltoztassák a társadalom szexuális és nemekre vonatkozó normáit.

Azon túl, hogy az iskolai tanterv kötelező részeként ártalmas CSE anyagok jelennek meg növekvő mértékben az iskola által biztosított laptokon, táblagépeken és egyéb eszközökön, a közösségi, az iskola utáni és a tanulók közötti oktatási programokban, most már a legnagyobb pornográf oldalak egyike is kínál CSE programokat.

Mélyen aggasztónak találjuk, hogy ezek a veszélyes programokat, melyek szexualizálják a gyerekeket a világ minden táján, veszélyeztetik egészségüket és veszélybe sodorják ártatlanságukat, agresszív módon támogatják és/vagy finanszírozzák olyan szervezetek, mint a Planned Parenthood (lásd: InvestigatePlannedParenthood.org), valamint különböző ENSZ szervezetek, többek között az UNICEF, WHO, UNFPA, UNESCO és OHCHR, melyeket nagyrészt nyugati kormányok és adományozók finanszíroznak.

Figyelmeztetünk, hogy a káros CSE-anyagokat megtévesztően használják olyan programok, mint az apaság, a családi élet, a HIV-megelőzés, a szexuális és reproduktív egészségügyi nevelés, stb. népszerűsítésére.

Ezért felszólítjuk az oktatási minisztereket, kormányzati tisztviselőket és politikai döntéshozókra, az iskolavezetőket, a szülőket és mindazokat, akik az oktatáspolitikáért és a programokért felelősek, hogy kiemelt prioritásként gondos és kritikai felülvizsgálatot végezzenek az iskoláikban és közösségekben használt összes anyagon, hogy azonnal beazonosítsák és eltávolítsák a káros CSE anyagokat.

Felszólítjuk továbbá az összes kormányt és az ENSZ szervezetet, hogy szüntessék meg a gyermekek számára készített CSE-programok elősegítését és finanszírozását, valamint szüntessék meg a CSE programokat szállító szervezetekkel és vállalkozásokkal való partnerséget.

Nem kevesebb, mint a gyermekek egészsége és ártatlansága, ezáltal társadalmaink jövőjének került veszélybe.

A CSE teljes hátterét, valamint a peticiót  (angol nyelven) megtalálod itt.

A CSE tevékenységét ismertető videofilmet -magyar felirattal- megnézheted itt.

Létrehozva 2018. november 23.