Az ördögűzők figyelmeztetnek, hogy a modern Halloween „szorosan kapcsolódik” a boszorkánysághoz és a sátánizmushoz

Az ördögűzők figyelmeztetnek, hogy a modern Halloween „szorosan kapcsolódik” a boszorkánysághoz és a sátánizmushoz

(LifeSiteNews) – Az Exorcisták Nemzetközi Szövetsége (AIE) nemrég egy könyvet adott ki, amelyben arra figyelmeztet, hogy a Halloween, ahogyan ma gyakorolják, „szoros kapcsolatban áll” a boszorkánysággal és a sátánizmussal, és arra buzdítja a keresztényeket, hogy szenteljék meg az ünnepet a Mindenszentek ünnepével.

A The Dark Charm of Halloween (A halloween sötét varázsa) című könyv lerombolja azt az elképzelést, hogy a Halloween egy „játékos és ártatlan buli”, és megmutatja, hogy valójában a kelta pogány Samhain-ünnep felelevenítése, amelynek során „mágikus rituálékat” végeztek, és valószínűleg embereket áldoztak fel, a társszerző Francesco Bamonte atya, az AIE alelnöke szerint.

A könyvről szóló cikkben, amelyet Alberto Castaldini AIE szóvivővel közösen írtak olasz nyelven, Bamonte rámutat, hogy a Halloween teljes kört tett meg a hagyományok pogány gyökereitől. Sok évvel azután, hogy most a Samhain bizonyos szokásait beépítették a keresztény Mindenszentek ünnepébe, beleértve annak előestéjét is (innen a Mindenszentek estéje elnevezés, amelyet Halloweenre rövidítettek), a pogányság visszaszivárgott a Halloween ünnepségekbe.

A Halloween amerikai kereskedelmi hasznosítása „egyre inkább kiüresítette” az ünnepet annak hitbéli tartalmától, így az ünnep „a mágiában, a rémületben és a halálban gyökerező” ünneplésre talált, „ellentétben az Istenben gyökerező kereszténységgel”, amely „derűt, reményt, békét és örömöt” ad – írta Bamonte.

Az ördögűző pap szerint a Halloween-nek a kereszténységtől való eltávolodása egyengette az utat az ünnepnek a „sötét valósággal, mint például a boszorkánysággal és a sátánizmussal” való markánsabb, széles körben elterjedt kapcsolatai előtt.

Bamonte megjegyezte, hogy a sátánisták ünnepségeinek „fő ünnepe” valójában „éppen a Halloween”, ami óvatosságra ad okot, nehogy az emberek olyan Halloween gyakorlatokban vegyenek részt, melyekkel „sebezhetőbbé teszik magukat az ördög hétköznapi és rendkívüli tevékenységével szemben egyaránt”.

„Még a Halloweenre való felkészülési időszak is a gyermekek és fiatalok számára az okkultizmus világának szektáival és csoportjaival való kapcsolatfelvétel kiváltságos pillanatává válik, gyakran kulturális szervezetek által leplezve” – írta Bamonte.

Aggasztó, hogy bizonyos gyermekoldalak, ahol „horror forgatókönyveket ismertetnek, még olyan linkeket is tartalmaznak, amelyek közvetlenül a sátánizmus és a fekete mágia oldalaira vezetnek”, az ördögűző szerint. A helyi önkormányzatok is támogatják a potenciálisan veszélyes Halloween tevékenységeket, beleértve a „szellemterápiás foglalkozásokat a színházban” Foggiában, a bergamói bűnügyi helyszíneken tartott vezetett túrákat és a „boszorkányfesztivált” Corinaldo di Anconában.

„Ez csak néhány példa” Olaszországban – jegyezte meg Bamonte. Írországban a hívő katolikusok jelenleg kampányolnak a Samhainban és az okkultizmusban gyökerező pogány fesztivál ellen, amelyet Halloween idején a helyi tanácsok és az ír kormány idegenforgalmi szervének támogatásával ünnepelnek. A katolikusok kampányolói arra figyelmeztetnek, hogy a fesztivál „fenyegeti Írország katolikus hitét és keresztény kultúráját”.

„A Halloween tele van a horror, a halál, az okkultizmus és a démonok világához kapcsolódó szimbolikával is” – írta Bamonte, hozzátéve, hogy számtalan bűncselekményt, köztük »istenkáromlást és szentségtörést« követtek el a fesztivál tiszteletére.

Az ördögűző a Mindenszentek ünnepének újjáélesztésére és megbecsülésére szólított fel, hogy a paganizált Halloween fesztiválok helyett ezt ünnepeljék. Azt javasolta, hogy a felnőttek és a gyerekek segítsenek szentek jelmezeinek elkészítésében, és hogy a papok áldják meg ezeket a ruhákat az október 31-ét megelőző vasárnapon. Bamonte azt is javasolta, hogy a Mindenszentek ünnepét a gyermekek számára templomi termekben tartsák, azok életének felelevenítésével, játékokkal, ajándékokkal és uzsonnával, valamint fáklyás körmenetekkel és imavirrasztásokkal, Szentségimádással.

Azt is javasolta, hogy a papok az október 31-e előtti napokban a prédikációkban hangsúlyozzák a „közösséget, amely minden szenthez és halottainkhoz köt bennünket”, valamint azt, hogy „mennyire fontos nekünk, katolikusoknak, hogy szent barátainkat ünnepeljük”, akiknek „közbenjárásával sok kegyelmet nyerhetünk”, és akik „várják imáinkat”.

Forrás angol nyelven


További cikkeink Halloween témakörben

Létrehozva 2024. október 24.