Sai Baba

Szent András reinkarnációjának mondta magát a fényevő férfi

Önmagát Szent András reinkarnációjának, feleségét Pál apostolénak, gyermeküket pedig Szent Péterének mondta az a férfi, akinek élettársa meghalt, kétéves gyermeke pedig életveszélyes állapotba került a vallási alapon folytatott éhezés miatt.

A kényszergyógykezelés alatt álló férfi halkan, lassan, vontatottat tett vallomást a bíróságon. Nem ismerte el bűnösségét a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűncselekményében. Az éhezés miatt a férfi élettársa meghalt, de ez nem szerepel a vádpontok között.

Az apa az ügyészség vádja szerint a keresztény, a buddhista és egy Indiában megismert irányzat, Sai Baba tanítása alapján sajátos világnézetű rendszert, téveszmét alakított ki. Ennek részét képezte a meditáció, amelyet egy audiovizuális berendezés segítségével, fény és hanghatásokkal valósított meg.

Lemondtak az evésről
A férfi és élettársa a magasabb energiaszint eléréséhez “az energiaelszívó” családtagokkal és barátokkal megszakította a kapcsolatot, fokozatosan csökkentette az élvezeti cikkek fogyasztását. Az alkohol, kávé és cigaretta, valamint a vanília megvonása után a főbb ételekről is lemondtak; nézetük szerint egyébként az étkezés teljes mértékben elhagyható.

A férfi és élettársa 2004-től élt együtt, a nő átvette a férfi nézeteit. A párnak 2005-ben otthonában született meg a kislánya, akit a hatóságok elől eltitkoltak, nem anyakönyveztettek. Jól menő vállalkozásaikat feladták, a férfi életvezetési tanácsadó tanfolyamot végzett, majd “kezeléseket” is folytatott kézrátételes energiaátvitellel.

A vád szerint – szintén “energiaelszívásra” hivatkozva – tudatosan nem fizettek közüzemi díjakat, emiatt az áramot ki is kapcsolták otthonukban. Elajándékozták ingatlanaikat, autóikat, mert úgy tervezték, hogy Hollandiába költöznek.

A böjtöléstől annyira legyengültek, hogy 2007 májusában a 12-14 hetes terhes nő óbudai lakásukban elvetélt, majd életét vesztette, a férfi és a kislány pedig életveszélyes állapotba került. A férfi legyengült állapota és tudathasadása miatt nem vette észre, hogy meghalt a felesége. A családra a nagymama segítségével találtak rá, aki hallgatózott az ajtajuk előtt, és mivel csak a gyerek hangját hallotta, értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot.

Materializált sütemény
Az ügyész hangsúlyozta: ekkor a nem egészen kétéves kislány olyan rossz állapotban volt, hogy egy hathónapos csecsemő szintjén volt, és ha nem kap azonnali orvosi kezelést, 72 órán belül életét vesztette volna. A férfi életét szintén a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A férfi a bíróság előtt arról beszélt, hogy 2004-ben két hetet töltött Indiában, ahol megismerkedett Sai Baba tanításaival. Ennek lényege az ego, az önzés leépítése, a szeretet hirdetése, a vágyak kiölése. Hozzátette: személyesen is találkozott Sai Babával, aki “materializált süteményt”, vagyis a semmiből teremtett süteményt adott neki, továbbá hamut is “materializált”. A tanítás nagy hatással volt rá. Hazatérése után ismerte meg a nőt, aki életvezetési tanácsadásért fordult hozzá, majd elmélyült a kapcsolatuk, és összeköltöztek.

Vallomása szerint ő maga Szent András reinkarnációja, felesége Pál apostolé, gyermekük pedig Szent Péteré (a Biblia szerint András Jézus első tanítványai közé tartozott, később őt is keresztre feszítették) . Hozzátette: Jézus mondta ezt az élettársának gondolati úton, ahogy azt is, hogy gyermekük lesz. Ő mondta azt is, hogy ne menjenek orvoshoz, és ő nevezte el gyermeküket Petrának.

Nem vette észre, hogy meghalt az élettársa
A bíró megkérdezte, hogy a kohómérnökként végzett, és az egyetemen tanársegédként dolgozó férfi tanult ember létére miért nem vitte orvoshoz a kislányt a védőoltásokért. Erre azt válaszolta, hogy Jézus tanácsa alapján nem vitték orvoshoz, “fekete mágushoz” a kislányt, mert nem akarták veszélyeztetni az életét. Vallomása szerint csak élettársa tudott beszélni Jézussal, ő nem, mert “lemágiázták emberek”.

Beszélt arról is, hogy a család tisztítókúrákat, böjtöket tartott. A böjtölés tíz hétig tartott, ebből négy hétig leépítették az étkezést, csak hideg élelmet fogyasztottak, három hétig csak ásványvízen, illetve “Jézus által energetizált” vízen éltek, további három hétig pedig visszaszoktatták magukat az étkezésre, ugyancsak hideg élelmekkel.

Mint elmondta, a mérgek hányás, hasmenés során távoztak. Párja jól viselte a kúrát, de ő rosszul lett, emiatt tisztálkodni sem tudott. A nő is legyengült, emiatt egy lepedőbe volt csavarva, mert már a mosdóba se tudott kimenni. A férfi azt vallotta: csak akkor tudta meg, hogy a nő meghalt, amikor a mentősök megmondták neki.

A kislány nem sírt
A kislányról, akit azóta a férfi testvére nevel, azt mondta az apa: vidám, mosolygós gyermek, akit naponta sétáltattak, játékokat vettek neki. Hozzátette: nem vonták be a gyermeket a vallásos nevelésbe, mert a kislány “mindent tudott”, nem sírt soha, elfogadott mindent.

Az ügyészség álláspontja szerint ugyanakkor azzal, hogy a nő nem evett, a kislányt sem tudta szoptatni, s a gyermek nem kapott megfelelő élelmet. A férfi vallomása alapján a gyermeknek adtak élelmet, de ő is vegetariánus étrenden volt. Arra a bírói felvetésre, hogy a helyszínelők szerint a konyha “ritka steril környezet” volt, a hűtőt pedig teljesen üresen találták, a férfi azt mondta: elfogyott az étel.
index.hu

Létrehozva 2011. május 23.