Vatikáni figyelmeztetés a holisztikus gyógyítással kapcsolatban

Különböző típusú eljárásokat végeznek a holisztikus egészségiparban. Néhány ezek közül jó, míg mások nem. A vitaminterápia például néha hasznos. Vannak azonban olyan, a holisztikus gyógyítást alkalmazó orvosok által használt praktikák vagy eljárások, melyek az úgynevezett univerzális energiaerőn alapulnak.

 Az ebből fakadó hit a keleti vallásokból vagy ősi pogány hiedelmekből származik. Ezt az energiaerőt hiszik istenként, és úgy vélik, hogy bárki megcsapolhatja ezt az energiát, hogy felfedezzük isteni voltunkat, hogy ezt az erőt gyógyításra használjuk. A holisztikus gyógyításban az energiapályákat úgy ismertetik, mint amelyek megtalálhatók a szervezetben. Az orvostudomány viszont nem ismeri el az energiapályák létezését a szervezeten belül.

Ez egy New Age hiedelem, valójában “spirituális energia” vagy okkult energia az, amiben hisznek a New Age követői. Ezt az energiát hívják még qui, qi (chi), vagy prána néven is.

A hinduizmusban és a New Age-ben elmerült katolikusok problémájának megoldása érdekében a Vatikán készített egy dokumentumot a New Age hiedelmek és gyakorlatok bemutatására. Ennek címe: Jézus Krisztus, az élő víz hordozója: keresztény reflexió a “New Age”-ről. Ez a dokumentum ismerteti a főbb New Age hiedelmeket, és felsorolja a legismertebb New Age praktikákat, melyek népszerűek katolikus körökben, de a szekuláris világban is.

Az írás letölthető innen.

Létrehozva 2019. január 19.