Tibor atya

A lakástulajdonos

Ezen írás története röviden a következő. Tegnap du. Jézussal együtt elmentem, hogy megvegyem a karácsonyi ajándékokat, ami meg is történt. A végén még ezt mondtam Jézusnak.

 „Kérlek, adj valami szellemi örömet is, amit odatehetek a csomagok mellé, hogy a lélek öröme ne csak evilági, materiális, hanem szellemi, mennyei is legyen.”- Reggel négykor ébresztett fel a Szentlélek ezzel a szóval a fejemben: lakástulajdonos. Fölkeltem és elkezdtem imádkozva leírni az érkező gondolatokat.

Van végre egy lakásom. Kulcsom is van hozzá, nevemen van az ingatlan ezért jogszerűen lakhatok ott.  A lakásom ráadásul tudomásom szerint tehermentes, ezért életem hétköznapi örömeit nem bosszantja, nem akadályozza a jelzálog. Vajon, hogyan reagálnék, ha egy nap arra érkeznék haza, hogy engem, a tulajdonost jogtalanul kilakoltattak a saját lakásomból? Ügyvédért kiáltanék, fenyegetőzve kiabálnék, rendőrért telefonálnék, szidalmaznám a betolakodót…?

Jézus a Mindenható, a tulajdonába jött, amikor a világba született, de arra érkezett haza, hogy Őt a Tulajdonost kilakoltatták. Isten válasza erre nem az volt, hogy az Ő ügyvédjével (Paracletos) ránk bizonyította volna, hogy Ő az igazi tulajdonos, aki ezért jogosan kipenderíthetett volna a lakásból. Felvilágosított minket arról, hogy tévedtünk a lakásunkat illetően, és a lakásmaffia áldozatai lettünk, mert valójában komoly jelzálog van rajta. Ehelyett a következő ingyenes ajánlatott tette:

„Ha te befogadsz engem otthonodba, én kifizetem a jelzálogodat, öröklakást adok neked és befogadlak téged az én Otthonomba.”

Annak ellenére mondta és tette ezt, hogy számára kifejezetten hátrányos volt ez a szerződés, mert a mi földi sátrunkon ott vigyorgott a bűn számunkra kifizethetetlen jelzálogának a pokol banknak a pecsétje.

Jézus a szerződést a vérével pecsételte el, amit be is jegyeztek a mennyei telekkönyvbe. Szelíd alázattal kiszolgáltatta önmagát az embereknek és a lakásmaffia vezérének és felkínálta nekünk a hit által a lakáscserét.

„Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Azoknak, akik befogadták, nekik hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek, azoknak, akik hisznek nevében.”

Vedd észre a változást! Korábban a lakásmaffia vezérének havonta fizettél szorongva és gyötrődve. Most a Béke Fejedelmének uralma alatt ingyen élhetsz a béke és biztonság örömében és a Szentlélekben. Azonban ne feledd el a szerződés kitételét, mely azt mondja, hogy hit nélkül a szerződés hatályvesztő és lakásvesztő.

A hit által viszont társlakókat is fogsz kapni, de ők egy cseppet sem fognak zavarni téged, hanem inkább boldoggá és teljessé teszik életed.„Hozzá megyünk és benne fogunk lakni.” Jn.14.21-26

Köszönöm Jézus, Köszönöm Jézus, Köszönöm Jézus! Maholnap lakásszentelőt és fergeteges mennyei bulit fogunk tartani!

Igazi otthonunk a mennyben van” (Fil 3.20)

Létrehozva 2018. december 23.