Motiváció és hálaadás

Mikor hallottál legutóbb motivációs beszédet? Milyen hatással volt rád? Feltöltött lelkesedéssel és ihletet adott? Felpumpálta benned az adrenalint úgy, hogy kész voltál legyőzni a világot?

Évekkel ezelőtt meghívtak egy multilevel marketing üzleti találkozóra, ahol számos nő és férfi felhevülten beszélt a termékükről a pódiumon és elmondták milyen sikeressé váltak. Mikor körbetekintettem sok résztvevőt láttam fellelkesülni a teremben. Annyira izgatottnak voltak, hogy úgy tűnt mintha egyesek nem is az ajtón akarnának távozni, hanem készek áttörni a falon is.

Én nem voltam közöttük de megértettem a reakciójukat. A történetek, amiket hallottak meggyőzőek és nagyon motiválóak voltak. A gond csak az, hogy az ilyen motivációk gyakran nem tartanak sokáig. Amint az emberek visszatérnek a munkahelyi hétköznapok és annak kihívásainak “völgyébe”, a felgerjesztett érzelmi töltet gyorsan kimerül.

Ezek alapján, vajon hogyan találhatjuk meg azt a késztetést amely nemcsak megalapozza és elindítja életképes célkitűzéseinket, hanem táplálja törekvéseinket, és segít kitartani a nehézségek, akadályok és kudarcok ellenére? A szomorú valóság az, hogy sokan képesek jól elindulni, attól függetlenül, hogy az útjuk egy új karrier, új vállalkozás beindítása, vagy több felelősség, hatalom egy magasabb szinten. Azonban viszonylag kevesen vannak akik végig kitartanak és beteljesítik magasra emelt céljaikat. Hol találhatjuk meg az ehhez szükséges motivációt?

Nemsokára az amerikaiak és a világ egy része megtartja azt az évenkénti hagyományt, amit Hálaadás napnak hívnak.

Úgy vélem, legalábbis azok számára akik Jézus Krisztus követőinek vallják magukat, hogy a motivációnk egy része hálaadás kell legyen. Hála Isten szeretetéért, azért amit értünk tett, és azért a kiváltságért, hogy részesei lehetünk annak a munkának amit Isten végez a földön.

Nézzünk meg a Bibliában fellelhető néhány háláadással kapcsolatos motivációt:

Motiváció melyet Isten szeretetéért való hála okoz: A Szentírás azt tanítja, hogy az Isten feltétel nélküliszeretete által vagyunk tagjai Isten örökkévaló családjának. Azt is kijelenti, hogy Jézus Krisztus lelke lakozik minden hívőben, és képessé tesz minket arra, hogy úgy szeressünk másokat ahogy Isten szeret minket. Pál apostol írja: „Mert a Krisztus szeretete szorongat minket …” (Pál második levele a korinthusiakhoz 5,14)

Motiváció melyet Isten elhívásáért való hála okoz: Az egyik legcsodálatosabb Bibliában található kijelentésszerint Isten azt akarja, hogy az „igazság fegyvereiként” szolgáljunk (Pál levele a rómaiakhoz 6,13). Az emberek akiket Isten felhasznál, felmutatják és kiábrázolják Isten igaszságát. „Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!” (Pál második levele a korinthusiakhoz5,20).

Motiváció, hogy mások is megismerjék: Ha megértjük, hogy Isten mit tett értünk, és azt, hogy igazi közösségbenélhetünk Istennel, akkor késztetést érzünk, hogy megosszuk, ahogy Biblia mondja, „Jézus Krisztus örömhírét” másokkal. „Ha ugyanis révületbe estünk, Istenért történt, ha pedig józanok vagyunk, értetek van. …mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” (Pál második levele a korinthusiakhoz 5,13-15)

A KEVE Társaság a CBMC International és az Europartners társszervezete

Forrás: keve.org, Monday Manna

Létrehozva 2017. november 21.