A szokatlan út

40 éven át miért éppen a sivatagon át vezette őket?

A vicc szerint azért, mert szégyellt volna velük a strandon a tengerparton végig menni. Ám sok igazság van ebben, nagy isteni pedagógia.

Ismerte őket. Tudta, hogy engedetlen, keménynyakú lázongó nép ez. Saját szemükkel látták hatalmas csodáit és mégsem bíztak Őbenne, sőt még Mózest is kis híján meglincselték, mert Isten Szavát követve szokatlan és nehéz úton vezette őket.

A sivatag választása Isten részéről szándékos pedagógia volt.

Mehettek volna rövidebb úton is, de tudta, hogy megálltak volna az első koszos fűcsomónál és az első pocsolyánál és ott végleg letáboroztak volna. Ő azonban nem fűcsomót és nem pocsolyát ígért nekik, hanem tejjel mézzel folyó Kánaánt.

Ezért állandóan válságban, sivatagban, élet halál helyzetben kellett tartania őket, hogy ne álljanak meg, hanem haladjanak tovább az Élet országa felé. Minden pillanatban a halál járt a sarkukban így ösztönözte a lustákat haladásra, a langyosokat buzgóságra, a nyakasokat engedelmességre, a keményszívűeket hűségre.

A keményszívűségüket csak kemény kézzel tudta kinevelni belőlük.

Ám negyven éven át a sivatag halálos körülményeiben is szeretettel gondoskodott róluk, táplálta őket friss vízzel a sziklából, fürjekkel és mannával, és a tévelygő népet, mint nyomkövető rakéta biztos kézzel a célra tartotta őket.

Adj hálát érte, ha az ÚR téged is szokatlan úton erős és kemény kézzel vezet, mert arra akar megtanítani, hogy Őbenne bízz és Őrá támaszkodj. (Paidagogosz = bot amire támaszkodni lehet = tanító.)
Nekik 40 év kellett mire ezt megtanulták, és akik nem tanulták meg a leckét azok el is vesztek a sivatagban mind.

A 40-es szám a teljességet jelenti. 40 évig masíroztatta őket, míg meg nem tanulták majd nekik adta Kánaánt, ahol szembe jött velük, ölükbe pottyant az aratás.

Ha engedelmes vagy, neked rövidebb idő is elég lesz, hogy megtanuld, hogy Őrá bízd magad teljesen…vagy inkább azt választod, hogy a halál kutyája masíroztasson a sarkadban csaholva egy életen át?

Sebaj! Az Élet Urának, engedelmeskedik még a halál pulikutyája is. Akkor viszont így, a Jó Pásztor pulija által megkergetve fogsz befutni és menedéket találni a célban, az örök hazában. Amen

Létrehozva 2017. március 30.