20 tanács a házasságról

Amit minden férfinak tudnia kellene

Egy nemrég elvált férfi összegyűjtötte, mi az, ami szerinte a jó házassághoz elengedhetetlenül szükséges. “Nyilvánvalóan nem vagyok egy kapcsolat-szakértő, de azután, hogy elvesztettem azt a nőt, akit szerettem, összeírtam azokat a dolgokat, amiket tudnom kellett volna ahhoz, hogy ne válással végződjön a házasságom.” Íme a lista.

1. Soha ne hagyd abba az udvarlást és a randevúzást a pároddal. Soha ne vedd természetesnek, hogy a nő, akit szeretsz, automatikusan ott lesz neked mindig. Amikor megkérted a kezét, azt ígérted, tiéd a szíve és mindig vigyázol rá. Ez a legfontosabb, szent kincs, amivel valaha rád bíz az élet. Ő téged választott: ezt soha ne feledd és soha ne lustulj el a szerelmedet illetően.

2. Védd a saját szívedet ugyanolyan gondosan, mint az övét. Tarts fenn egy helyet benne, ami csak és kizárólag a feleségedé. Ez a hely mindig álljon nyitva neki, és legyen csukva mások számára.

3. Szeress belé újra és újra és újra. Állandóan változol. Nem az az ember vagy ma, mint akkor, amikor megnősültél, éppen ezért tudatosan egymást kell választanotok minden nap. Nem kötelező veled maradnia, és ha nem törődsz a szívével, akkor azt könnyen ellophatja valaki. Harcolj azért, hogy elnyerd a szerelmét épp úgy, mint amikor még csak udvaroltál neki.

4. Mindig lásd meg benne a legjobbat: koncentrálj arra, amit szeretsz benne. Ha arra figyelsz, mi az, ami zavar, a szerelem, amit érzel, felemésztődik. Tartsd mindig azt szem előtt, hogy te vagy a legszerencsésebb férfi a földön, amiért ez a nő a feleséged.

5. Nem a te dolgod megváltoztatni őt. Neked csak annyi a feladatod, hogy függetlenül attól, hogy változik-e, vagy sem, szeresd őt.

6. Vállalj felelősséget a saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga boldoggá tenni téged, ahogy elszomorítani sem tud. Te vagy a felelős azért, hogy megtaláld a saját boldogságod, és ez az érzés fog megjelenni kapcsolatotokban, szerelmetekben is.

7. Soha ne hibáztasd a feleséged azért, ha valamiért TE mérges leszel rá. Ezek a te érzéseid és a te felelősséged. Nézz magadba és lásd, mi az, ami benned gyógyításra vár. Azért ehhez a nőhöz vonzódtál, mert ő az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy a legfájdalmasabb módon felszínre hozza gyermekkori sérüléseidet – hogy meggyógyulhass belőlük.

8. Engedd meg a nőnek, akit szeretsz, hogy csak legyen. Ha szomorú, vagy ideges, nem a te dolgod azt elmulasztani: csupán az a feladatod, hogy megöleld és tudasd vele, hogy teljesen természetes, amit épp érez. Éreztesd vele, hogy figyelsz rá, hogy fontos számodra, és hogy te mindig ott vagy neki, ha támaszra van szüksége. A női lélek változékony, ha pedig te erős és ítélkezéstől mentes maradsz, bízni fog benned. Ne menekülj el, ha rossz napja van: légy jelen, maradj vele és figyeld, mit szeretne tudatni veled a szavakon túl.

9. Ne vedd magad túl komolyan. Nevess és nevettesd meg őt is. Ez mindent megkönnyít.

10. Tanuld meg a szeretet nyelvét úgy, hogy érezze: fontos a számodra és értékeled őt. Kérd meg, hogy írjon egy listát arról a tíz dologról, ami által úgy érzi, szeretve van. Legyenek ezek a dolgok az elsők az életedben, hogy királynőnek érezhesse magát melletted.

A teljes lista megtalálható itt.

Létrehozva 2015. szeptember 4.