Amikor az alapok megsemmisülnek

Drága szeretteim:

Az Úr csodálatos nevében köszöntelek titeket. Mostanában a 142. és a 143. zsoltáron elmélkedem. Javaslom, szánj időt a két zsoltár elolvasására, hogy felbátorítsd vele a hitedet. Az érdekelt, hogy min mehetett keresztül Dávid, amikor ezt mondta:

Amikor szellemem elcsügged bennem, Te ismered az ösvényemet.” (Zsoltárok 142,4)

Midőn elborul bennem szellemem, (hiszem, hogy) Te akkor is ismered ösvényemet.” (IMIT Biblia szerint)

Zsoltárok könyve 143,4-ben ugyanezt mondja:„Elcsügged bennem a szellemem, felháborodik bennem a szívem!

Elborult bennem szellemem, bensőmben eliszonyodott (megdermedt) a szívem.” (IMIT Biblia szerint)

Dávid valójában ezt mondja Istennek: „Belefulladok a bajba, ellenségem támadása alatt vagyok. Megaláznak engem.” Felkiált az Úrhoz:

Figyelj esedezésemre, mert igen nyomorult vagyok! Szabadíts (ments) meg engem üldözőimtől” (Zsoltárok 142,7)

Örökkévaló (Jahve), Tehozzád kiáltottam, és megvallottam: „Te vagy egyetlen menedékem, osztályrészem (örökségem) az élők földjén (országában). Figyelj fohászomra, mert nagyon elgyengültem (megaláztak), ments meg üldözőimtől, mert hatalmasabbak nálam. Szabadítsd (hozd, vezesd) ki a börtönből lelkemet, hogy magasztalhassa nevedet. Velem ékeskednek (körülvesznek) az igazak, amikor jót teszel velem.” (IMIT Biblia szerint)

Szeretteim, ezek az igék a mi okulásunkra lettek leírva. Ezek a zsoltárversek bátorítást jelentenek Isten minden olyan emberének, akik gondok, bajok és keserűségek miatt vannak megrendülve. Néhányan belefulladnak a pénzügyi gondokba, mert sok tartozást halmoztak fel. Értékes hívők sokasága tengeti életét „éppen hogy csak”, ráadásul, több olyan özvegy és idős házaspár is van, akik alig tehetnek valamit magukért.

Gyakran megvádolnak engem, hogy túl elkeserítő, túl negatív vagyok. Az emberek azt mondják, hogy senki nem akar rossz híreket hallani, ezért „kikapcsolják” az olyan igehirdetőt, amelyik a fájdalmakról, szenvedésekről és gondokról beszél. De az igazság az, hogy sokan olyan világban élünk, ahol az „élet” olykor egészen ránk nehezedik. Dávidhoz hasonlóan mi is szembenézünk gondokkal, árvizekkel és igazságosságunkban is nyomorgatnak minket. Elszenvedjük a betegségeket, egy szerettünk halálát, és a zavaros időkben nem tudjuk, hogy mit tegyünk a jövőben. Hitünk újra és újra szembekerül a sátán pokoli támadásaival.

Az elmélkedés letölthető itt.

Létrehozva 2014. június 13.