Hol találhatok egy rendes férfit?

Az iskolában minden srácot csak egy dolog érdekel

Minden nő megérdemel egy olyan férfit, akinek csak egy dolog jár a fejében: mégpedig Isten akarata. Ezért várd azt a férfit, akinek szándéka az, hogy tisztán szeressen téged és Istenhez vezessen. Ne add alább.

Talán azt gondolod, „Na persze. Hol találok én egy ilyen fickót? Az idősek otthonában leszek mire felbukkan.” Helyezd ezt az ügyet Isten kezébe. Használd ki ezt az időt, hogy teljesen az Úrnak add magad, hogy építsd a királyságát. Hadd aggódjon Ő azon, hogy felépítse a tiéd. Nagyon gyakran van az, hogy az emberek annyira aggódnak azon, hogy megtalálják-e az igazit, hogy elszalsszák a lehetőséget, hogy Istent szolgálják egyedülállóként. A feladatod az, hogy a szingli korszakodat Krisztusnak add. Tartsd rajta a szemed ahelyett, hogy potenciális férjeket keresnél.

Őszintén hiszem azt, hogy a legjobb házasságok azok, amelyekben a házasság előtt mindkét fél örvendezett az szingli lét ajándékainak. Gyakran nem fogadjuk el ezeket az ajándékokat, mert inkább a házasságra várunk vagy kiégünk a mulandó kapcsolataink fenntartásában. Szent Pál mondja „Megtanulta, hogy minden helyzetben elégedett legyek.” (Fil 4,11) Ha egy nő nem tanul meg most elégedett lenni, akkor házasként talán azt kívánja majd, hogy bárcsak szingli lenne. Végtére is, a házasság nem változtat meg téged belül. Ugyanaz a személy maradsz.

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2013. december 9.