Miért van szüksége mindenkinek, még az ateistáknak is az első parancsolatra?

Miért van szüksége mindenkinek, még az ateistáknak is az első parancsolatra?

A legtöbb embernek nincs problémája a Tízparancsolat némelyikével. Vannak például olyan ateisták, akik elismerik, hogy nem szabad ölni, lopni vagy hazudni. Ezért nem jelentene problémát, ha ezeket a konkrét parancsolatokat közterületi tantermekben vagy épületekben helyeznék el.

A problémák az első és legfontosabb parancsolattal kezdődnek, amely Isten tiszteletéről és imádatáról szól. A parancsolat ezt parancsolja: „Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!”

A nem hívők azt állítják, hogy ez a parancsolat és az utána következő kettő vallási elvárásokat támaszt velük szemben, és ezért nem szabad nyilvánosan megjeleníteni ezeket. Azt mondják, nem szabadna őket arra kényszeríteni, hogy elismerjenek egy olyan Istent, akinek a létezésében nem hisznek. Egy pluralista társadalomban az első parancsolatnak mennie kell.

Az első parancsolat szükségessége

Az ilyen érvelés téves. Ironikus módon az Istenre vonatkozó első parancsolat a nem hívőkre céloz. Alkalmazása rájuk is vonatkozik. Mindenkinek, még az ateistáknak is szüksége van az első parancsolatra, ha rendet akarunk teremteni a társadalomban.

Valóban, az ateista több, mint egy olyan személy, aki nem hisz Istenben. Ez sokkal mélyebbre vezet. Plinio Corrêa de Oliveira katolikus gondolkodó egyszer úgy definiálta az ateistát, mint „egy egalitárius, aki, hogy elkerülje az abszurditást, hogy azt állítja, hogy az ember Isten, azt az abszurditást követi el, hogy kijelenti, hogy Isten nem létezik.”

Az ateisták tehát az Istenbe vetett hitet személyes döntés kérdésévé redukálják. Azt állítják, hogy a hívők bármilyen istenben (kis i-vel) való hitből értéket merítenek, míg a nem hívők olyan dolgokra támaszkodnak, mint a tudomány, a haladás vagy az emberiség, hogy magasabb rendű törekvéseiket kielégítsék. A hit mindenki számára más és más, és ezt tiszteletben kell tartani.

Hogyan válnak az ateisták legfőbb istenekké

Mivel jelentős kisebbségek nem hisznek Istenben, az ateisták arra következtetnek, hogy a nemzetnek úgy kell viselkednie, mintha Isten nem létezne. Száműzni kell őt a közbeszédből és a terekről, mert Istennek nincs valós létezése a hívő ember képzeletének teremtő erején kívül.

Ezen állítások révén az ateisták aztán nyugodtan állíthatják magukat mindenekfelett álló legfőbb istenekké anélkül, hogy abszurditásba esnének. Azért nevezhetők legfőbb isteneknek (kis i-vel), mert jogot formálnak arra, hogy Istent (nagy I-vel) kiiktassák azáltal, hogy a képzelet szüleményévé és ezért társadalmilag lényegtelenné degradálják.

Az első parancsolat megakadályozza a hamis ateista isteneket

Ezért van szükség az első parancsolatra. Megakadályozza az „abszurditást, hogy az ember Isten”, azáltal, hogy felismeri az Egyetlen Igaz Istent és az Ő törvényét.

Elítéli ezeket az abszurd ateista „isteneket”, amelyek önkényesen tagadják az egy igaz Istent. Megerősíti az emberi hittől vagy képzelettől független Isten létezését. Ez az Isten nem teremtett. Ő az, aki van. Ő létezik, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak vagy nem gondolnak. Egyedül Őt kell imádni.

Az első parancsolat elismeri a mindenható és szerető Isten létezését, aki a Tízparancsolatban található törvényével gondoskodik az emberiségről. Ez a törvény az alapja a szokásoknak, kultúráknak és civilizációknak, amelyek rendet teremtenek az emberi létben.

Ez az Isten az egyetlen védekező erő, amely szembeszáll azokkal, akik titokban isteneknek nyilvánítják magukat azzal, hogy azt állítják, hogy Isten nem létezik, és az egész társadalomra ráerőltetik a programjukat.

„Ha Isten nem létezne, minden lehetséges lenne”

Valóban, amikor az egyének kijelentik, hogy nincs isten, akkor jönnek elő a legnagyobb abszurditások. Dosztojevszkij egyszer azt mondta: „Ha Isten nem létezne, minden lehetséges lenne”.

Isten nélkül nem létezhetnének örök és változatlan igazságokon alapuló objektív erkölcsi normák. Így a szenvedélyek féktelenné válnak, és a kéjvágy a végletekig fokozódik. Amikor az emberek istenné teszik magukat, lehetetlen igazán szabadnak lenni, hiszen rabszolgákká válnak, akiket minden szeszély és fantázia ural.

Az Isten által teremtett rend megértése nélkül a világegyetem értelmezhetetlenné válik, és az emberiség értelmet és célt nem ismerő, értelmetlen, tengerben úszó uszadékká válik.

Isten nélkül a valóság megváltoztatható. A férfiak lehetnek nők, és a nők lehetnek férfiak. Az emberek bárkiként és bármiként azonosíthatják magukat, és követelhetik, hogy ilyennek ismerjék el őket. Nem lenne Örök Igazság, amely horgonyként szolgálna.

A legkegyetlenebb zsarnokságok elkerülése

Az Isten nélküli világ legrosszabb következményei azonban akkor következnek be, amikor ezek a hamis ateista istenek végzetes tagadásaik végső következményeihez vezetnek. Szabadságot ígérnek, és zsarnokságot hoznak. Azt követelik, hogy imádják őket.

Valóban, nincs kegyetlenebb úr, mint ezek a szélsőséges ateista istenek, akik azt az abszurditást hirdetik, hogy „Isten nem létezik”.

A történelem során ezek a furcsa istenek irányítják a gulágokat és koncentrációs táborokat, a kínzókamrákat és kolosszeumokat, a guillotine-okat és a rémeket. Legnagyobb kifejeződésüket a modern korban találják meg, ahol a kommunista rezsimek, a nihilista filozófiák és a wokizmus uralkodnak, minden együttérzést nélkülözve.

Ahol a féktelen szenvedély uralkodik, ott megtalálhatók az ateista istenek, akik neheztelnek mindenkire, aki szembe mer szállni velük. Mindig készek mindent megtenni, hogy elnyomják és elhallgattassák azokat, akik a hitet fenntartják.

A sötétség legyőzése

Az egyetlen dolog, ami megállítja ezt a zsarnokságot, az az első parancsolat, amellyel a hívők egy magasabb törvényre és egy magasabb hatalomra hivatkoznak. Egyedül Isten az egyetlen, aki képes legyőzni a sötétséget, amely azokban a lelkekben uralkodik, akik idegen istenekként állítják be magukat.

Ezért mindenkinek szüksége van az első parancsolatra. A hívőknek azért van rá szükségük, hogy Isten iránti szeretetüket egyre nagyobb magasságokba emeljék.

Igen, még a némi rendre vágyó ateistáknak is szükségük van erre a parancsolatra a saját védelmük érdekében, nehogy a káosz elszabaduljon a földön.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. október 16.