Lelkünknek csak egy csatornája van, használd jól!

Amikor még csak kisfiú voltam, a televízióban körülbelül 8 csatorna volt. Nem rádiót hallgatva nőttem fel, mert azt csak akkor kapcsolták be, ha a család az autóban utazott valahová.

Amikor tinédzser lettem, talán 15 csatorna volt a televízióban. Ennyit tudtunk fogni a tetőn lévő antennával.

De amikor a középiskola harmadik évének elején Floridába költöztem, már műholdas tévénk volt, nagyon sok csatornával, és nem volt műsorfüzet, amiből kiderült, hogy hol és mi van műsoron.

Az internet hatására a csatornák és az információforrások száma megszámlálhatatlan. Ma már bármilyen témában több információt lehet találni, mint amennyit az embernek ideje van elolvasni, meghallgatni vagy akár megérteni.

A legtöbb ember elveszik ebben az egészben.

De az elménknek csak egy csatornája van, és ha nem használjuk jól, hiába éltünk.

Ez az egy csatorna az információ és a megértés forrása, amely megváltoztathatja az életünket, ha használjuk.

Először is, ez a csatorna felsőbbrendű az összes többinél, mivel ez az egy képes kapcsolatba lépni Istennel, a szentekkel és az angyalokkal. Olyan megértésben részesülhetünk, amely jobbá teszi az életünket. Ez az egyetlen olyan, amely valós információkat adhat nekünk önmagunkról.

Valójában ha nem kapcsoljuk be ezt a csatornát, akkor ködben élünk, és nem vagyunk kapcsolatban a valósággal, bármennyire is másként gondolnánk.

Az egyetlen probléma ezzel a csatornával az, hogy ha a figyelmet a többi elérhető csatorna bármelyikére fordítjuk, akkor valójában kapacitásának a legalacsonyabb szintjét használjuk. Mert ha mindig azt nézzük, ami a járdán van, lemaradhatunk az élet legfontosabb találkozóiról és találkozóiról; vagy ha a tengeren csak a hullámokat nézzük, és sohasem az időjárást vagy az égbolt csillagait, állandóan fennáll a veszély, hogy a legszörnyűbb szerencsétlenségbe keveredünk. Az életben is, ha lelkünk egyetlen csatornáját nem a legmagasabb dolgokra irányítjuk, melyekre csak figyelhet, veszélyesen és ostobán élünk.

Ellentétben a televízióban vagy a közösségi médiában látható összes többi csatornával, a léleknek egyetlen csatornája képes megszerezni számunkra az igazságot az életről és az eljövendő világról, és arról, hogyan juthatunk el oda. Ha nem használjuk, akkor nem csak a földi életünket tesszük tönkre, hanem a lehető legrosszabb örök érvényű választást fogjuk meghozni: a közömbösséget, melyet örök borzalmakkal büntetnek.

Lelkünknek ez a csodálatos képessége csak egy dolgot kíván: hogy elménk figyelmét az Útra, az Igazságra és az Életre, vagyis Jézus Krisztusra irányítsuk, aki nekünk adta elménk ezen csatornáját, hogy megismerjük Őt, higgyünk Őbenne, és kövessük Őt e világ hajótöréséből, a maradandó biztonság és üdvösség földjére.

Ez az egyetlen csatorna, ahol imával, elmélkedéssel és egy bőséges adag bűnbánattal elkezdhetjük kinyitni lelkünk redőnyét, letisztítani az ablakot, és megérthetjük, hogy ahol Jézus és az Ő Szentjei vannak, az az igazi valóság, az igazi, egyetlen méltó végállomás.

A nagyböjt az imádság, az elmélkedés, a bűnbánat és a szemlélődés ideje. A legjobb módja annak, hogy kezd kikapcsolni az összes többi csatornát, és kezdj gondolkodni azon, hogy egész életedet arra pazaroltad, hogy ezekre figyelj, és nem használtad ki lelked és elméd egyetlen csatornájának teljes kapacitását, hogy megismerd Jézust, és kövesd Őt.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. február 26.