A Carlo Acutisnak tulajdonított csoda

Mattheus története, aki Carlo Acutis közbenjárásáért imádkozott

ASSISI, Olaszország – Carlo Acutis boldoggá avatására 2020. október 10-én került sor, miután egy csodát tulajdonítottak az imáinak és Isten kegyelmének. Brazíliában egy Mattheus nevű fiú meggyógyult egy súlyos születési rendellenességből (annuláris pancreas), miután ő és az anyja kérték Acutist, hogy imádkozzon a gyógyulásáért.

Mattheus 2009-ben született súlyos betegséggel, ami evési nehézséget és súlyos hasi fájdalmat okozott neki. Nem tudott semmilyen ételt a gyomrában tartani, és folyamatosan hányt.

Mire Mattheus majdnem négyéves lett, csak tíz kilós volt, vitamin- és fehérjeturmixon élt, azon kevés dolgok, melyeket teste el tudott viselni. Nem várták tőle, hogy sokáig éljen.

Édesanyja, Luciana Vianna évekig imádkozott a gyógyulásáért.

Ezzel egy időben, a család egy pap barátja, Fr. Marcelo Tenorio, online olvasott Carlo Acutis életéről, és elkezdett imádkozni boldoggá avatásáért. 2013-ban Carlo édesanyjától kapott egy ereklyét, és katolikusokat hívott meg a plébániáján tartott misére és imaszolgálatra, arra bíztatva őket, hogy kérjék Acutis közbenjárását bármilyen gyógyuláshoz, amire szükségük lehet.

Mattheus anyja hallott az imaszolgálatról. Úgy döntött, megkéri Acutist, hogy járjon közben fia érdekében. Valójában az imaszolgálat előtti napokban Vianna egy kilencedet mondott Acutis közbenjárásáért, és elmagyarázta a fiának, hogy megkérhetik Acutist, hogy imádkozzon a gyógyulásáért.

Az ima napján elvitte Mattheust és a többi családtagot a plébániára.

Nicola Gori atya, az Acutis boldoggá avatásának segítéséért felelős pap elmondta az olasz médiának, mi történt ezután:

„2013. október 12-én, hét évvel Carlo halála után, egy gyermek, akinek veleszületett fejlődési rendellenessége (annuláris pancreas) volt, amikor sorra került, hogy megérintse a leendő boldog fényképét, saját kívánságát így fejezte ki, mint egyfajta imát: „Bárcsak abbahagyhatnám a sok hányást.” A gyógyulás azonnal megtörtént úgy, hogy a szóban forgó szerv fiziológiája megváltozott” – mondta fr. Gori.

A miséről hazafelé Mattheus azt mondta az anyjának, hogy ő már meggyógyult. Otthon sült krumplit, rizst, babot és steaket kért – testvérei kedvenc ételeit.

Mindent megevett a tányérjáról. Nem hányta ki. Másnap is normálisan evett, és a következő napokon is. Vianna elvitte Mattheust az orvosokhoz, akiket nagyon meglepett Mattheus gyógyulása.

Mattheus édesanyja a brazil médiának azt mondta, hogy a csoda által lehetőséget lát az evangelizációra.

„Korábban nem is használtam a mobilomat, idegenkedtem a technológiától. Carlo megváltoztatta a gondolkodásmódomat, őt arról ismerték, hogy beszélt Jézusról az interneten, és rájöttem, hogy az én tanúságtételem egy módja lenne, hogy evangelizáljak, és reményt adjak más családoknak. Ma már értem, hogy minden új is lehet jó, ha jóra használjuk”, mondta újságíróknak.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2023. június 28.