Hogyan lettem muszlimból katolikus

– Hogyan történt az áttérése az iszlámból a katolicizmusra?

A 2012. évi konfirmálásom óta többször is megkérdezték ezt tőlem. Nem zavar, hogy válaszolnom kell erre a kérdésre. A probléma általában az volt, hogy olyan körülmények között kérdezték ezt tőlem, amikor csak néhány perc volt a válaszra. Megtérésem története az iszlámból a kereszténységre, evangélikusból katolikusra meglehetősen hosszú. A fogadtatásom a katolikus egyházba nem egy nagy „aha” pillanat eredménye volt, mint Szent Pál esetében, hanem sok olyan pillanat eredménye, ami átgondolásra ösztönzött, közel harminc év alatt.

Nemrégiben alkalmam volt, hogy megosszam Marcus Grodival (EWTN, The Journey Home) az áttérésem történetét (bár ebben az epizódban JonMarc Grodi volt az, aki interjút készített velem). Szerencsére adtak egy órát ehhez.

Remélem, hogy megosztva saját megtérésem történetét, Isten kegyelmének csatornája lehetek. Remélem, hogy a saját hitükkel küzdő muzulmánokat ez arra ösztönzi, hogy vegyék fontolóra a keresztény hitet, mintsem a nominalizmus és az önvallás csapdájába essenek. Remélem, hogy katolikus társaimat és minden keresztény társamat megerősíti egy ember akaratlan útjának bizonyságtétele, hogy az valóban igaz, amiben hiszünk; mert ha megbékélek azt mondani, hogy ’Jézus Krisztus az Úr’, akkor ezt bárki megteheti. Ezt remélem, de hogy mire használnak engem, az a Lélek belátása szerint történik.

Legyen öröme ebben és Isten áldja!

Zubair Simonson interjú az EWTN televízióban (angol nyelven)

Az eredeti cikk angol nyelven itt található.

Létrehozva 2020. augusztus 1.