Krisztushű családok hitvallása – petíció a pápához

A LifeSiteNews katolikus portál adta közre az alábbi hitvallást, melyet már számos főpap, családvédelmi szakember és teológus írt alá. A Családi Hitvallás célja, hogy ezt Ferenc pápához eljuttassák a katolikus család alapelveit ért támadások kiküszöbölése érdekében.

A hitvallást elfogadó családok aláírásukkal erősíthetik meg egyetértésüket a kezdeményezőkkel itt.

„1. Hisszük, hogy a házasságot Isten teremtette és emelte Krisztus által a szentség méltóságára a megkeresztelteknek. A házasság természeténél fogva kötelék egy férfi és egy nő között, melyet szabadon vállalnak, ami hűséges, megbonthatatlan és nyitott az életre.

2. Hiisszük, hogy a szexuális együttlét jellegénél fogva teremtő és összekötő, és kizárólag a házasoknak van fenntartva.

3. Hisszük, hogy a szexuális együtléttel történő szemérmetlen visszaélés radikálisan káros a testre, a lélekre és a civilizációra.

Hisszük, hogy bukott természetünk következtében meg kell őriznünk a tisztaságot a szem felügyeletével és mértéktartással a ruházkodásban és viselkedésben.

4. Hisszük, hogy a gyermekeknek joguk van a fogantatásra a férj és a feleség szerető egyesülésében.

5. Hisszük, hogy a szülőknek, az élet ajándékánál és a gyermekeik iránti szereteténél fogva abszolút elsődleges joguk és nem feladható kötelességük nevelni és megvédeni őket.

6. Hisszük, hogy az emberi életet védeni kell a fogantatás pillanatától kezdve egészen a természetes halálig.

7. Mivel a boldogság, a szabadság, az üdvösség és gyermekeinkkel együtt családjaink léte ezen istenadta igazságoktól függ, elvárjuk a katolikus hierarchiától és a katolikus intézményektől, hogy egyértelmű tanítást adjanak nekik. Megígérjük, hogy megtartjuk ezeket az igazságokat, és ellenállunk, hogy hallgatással, kétértelműséggel és hamisságokkal aláássuk ezeket.”

A hitvallást elfogadó családok aláírásukkal erősíthetik meg egyetértésüket a kezdeményezőkkel itt.

Létrehozva 2016. augusztus 16.