balna2

Mi a győztes csapatban játszunk

Egyik kedves olvasónk tollat fogott a levelezőlistán előkerült régebbi cikk kapcsán. Az írás 2013-ban a Hetek portálon jelent meg A melegek evangéliuma címmel. A szerk.

Szeretteim, röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy a lopás bűn, hiába kleptomániás az illető…a homoszexualitás és már perverzség bűn, hiába “beteg” az illető.A segítség Istennél van! Igaz, hogy Jézus meghalt a mi bűneinkért, de az ördöggel a csatát minden egyes embernek a maga életében meg kell vívnia.

Óriási fegyvertény és érzés is azt  tudni, hogy mi a győztes csapatban játszunk, mert római katolikusok (keresztények) vagyunk. De ettől még küzdeni kell, nap mint nap, nem pedig az Isten ellenes cselvetéseknek behódolni!  Az agyam megáll az ehhez hasonlóló őrültségektől, hogy : “már követhetünk el bűnt, alias élhetünk ahogy akarunk,  mert Jézus megváltott! ” A bűnből is és a betegségből is van kilábolás!!!Persze nem egyedül. A Teljes Szentháromsággal, Szűz Máriával, a szentekkel, angyalokkal, vértanúkkal, közbenjárókkal! 

Csodálatos  a keresztény világ! /Ld Boldog H. Newman./ Persze, hogy ebbe akar mindenki belerondítani. Mi mind tudjuk, hogy Isten törvényeinél semmi sem fontosabb, mindössze 10 parancsolat  Mózesnek! Jézus élete árán ezeket megvédte, meghirdette a Szentháromságos Isten országát ( különben honnan tudnánk) és még a szeretet parancsát is adta a tökéletes áldozatában!

Ha megkérdezel valakit, hogy pl. a KRESZ szabályait(ami szintén törvény), értelmezheti-e egyénileg közlekedés közben, biztos azt válaszolja, hogy természetesen nem! 

Miért pont az Úristen törvényeit értelmezgeti mindenki a saját szája íze szerint??? 

Holott ezeket a törvényeket ismerni és betartani  a földi és az azt követő, összesen örök életünkben elengedhetetlen!!!

Létrehozva 2019. szeptember 1.