„A gyermeked megölése soha, semmire nem megoldás!”

Amikor megkaptam az állásomat a Planned Parenthoodnál, azt éreztem, megütöttem a főnyereményt, és az enyém a legjobb munka a világon. Hittem, hogy megváltoztathatom a világot, és itt tényleg segíthetek a nőknek – mondta lapunknak Abby Johnson. A ma már életvédő aktivistaként dolgozó nyolcgyermekes édesanya élete olyan példaértékű, hogy játékfilm is készült róla.

Egészen sötét ösvényeken járt azonban, amíg eljutott odáig, hogy egykori tevékenységével szemben ma az abortusz ellen emelje fel a hangját nap mint nap. Bár konzervatív, életvédő családból származott, a főiskolán megismerkedett a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat tevékenységével. Az Egyesült Államokban megtalálható halálintézményeket teljesen megtévesztően „női egészségklinikának” nevezik. Pedig sokkal több közük van a halálhoz, mint az egészséghez. És éppen ezt akarják elhitetni mindenkivel, így tévesztették meg Abbyt is.

A Planned Parenthood  igyekszik arra biztatni a nőket: ne engedjék, hogy mások döntsenek a saját testükről. Tehát a női jogokat a magzatok élethez való joga elé helyezik.

Kommunikációjukban azt hirdetik, ők a segítő kéz, akik a bajban lévő nők igazi és egyetlen támasza lehetnek, megoldás minden „problémára”.

Ezzel tévesztették meg az akkor még nagyon fiatal Abby Johnsont is, sok más amerikai nővel együtt. Abby Johnson 2001-ben kezdett a Planned Parenthood Texas állambeli klinikáján, Bryanban dolgozni önkéntesként. A feladata kezdetben csupán annyi volt, hogy az abortuszra érkező kismamákat bekísérje a parkolóból az intézménybe. Abby egyre magasabbra lépett a ranglétrán, egészen az igazgatói székig jutott, sőt, 2008-ban az év dolgozójának nevezték ki a Planned Parenthoodnál.

Az itt töltött nyolc év alatt 22 000 abortusz lebonyolításában vett részt, és számtalan kétségbeesett nőnek adott tanácsot a terhességmegszakítással kapcsolatban.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2021. április 20.