Zéró generáció: Miért van hiány csecsemőkből a világon?

Zéró generáció: Miért van hiány csecsemőkből a világon?

A korábbi generációkat olyan betűkkel nevezték el, mint az X és a Z-generáció. A legújabb generációt már az Alfa elnevezéssel illették. A következőnek talán a Zéró generáció nevet kellene viselnie.

Ennek oka az, hogy nincs elég baba egy generációhoz. Közeleg a demográfiai tél. A születésszabályozás és az abortusz elérte azt a célt, hogy megszabadítsa a társadalmat a nem kívánt várandósságtól, mivel a társadalom hozzáállása elvette a várandósság iránti vágyat.

A szónak vége. A túlnépesedés nem jelent veszélyt. Az alulnépesedés, amely a globális születési ráta csökkenésében tükröződik, elérte a kritikus pontot, demográfiai válságot jelezve.

A termékenységi ráták világszerte zuhannak, ami jelentős vallási, gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívást jelent. A „baby bust” [születésszám erőteljes csökkenésének időszaka] jelenség a társadalom minden szegmensét érinti, jövedelemtől, képzettségtől és foglalkoztatási helyzettől függetlenül.

A következmények mélyrehatóak, befolyásolják az életmódot, a gazdasági előrejelzéseket és a globális hatalmi egyensúlyt. Sok nemzet már most is jóval a 2,2 gyermek/nő reprodukciós arányszám alá süllyedt.

Az előrejelzések szerint a következő négy évtizedben globális népességcsökkenés várható, ami ritka történelmi esemény. A politikai vezetők felismerték, hogy ez sürgető kérdés, amely kihatással van a társadalmi életképességre és a hosszú távú fenntarthatóságra.

Még Indiában és a harmadik világbeli országokban is, ahol általában magas a születési ráta, jelentős népességcsökkenés tapasztalható. Az urbanizáció és az internet a nőknek megadta azt a lehetőséget, hogy kevesebb vagy egyetlen gyereket sem vállalnak, és nagyobb élvezetben lehet részük.

A Szaharától délre fekvő Afrikában például az elmúlt tíz évben 17-ről 23 százalékra nőtt a fogamzásgátlót használó nők aránya. Ez az elmozdulás annak tulajdonítható, hogy az afrikai vezetők a fogamzásgátlást és az abortuszt népszerűsítik, továbbá a nyugati programok is ezt a gyakorlatot támogatják.

Sokan a születési ráta csökkenését az önzés és individualizmus felé történő egészségtelen elmozdulással hozzák összefüggésbe, ami a házasság, a család és a szülőség fontosságának csökkenését jelenti. A további [negatív] tényezők közé tartoznak a [szövetségi] állami törvények, a munkanélküliségi ráta, a Medicaid [egészségbiztosítás program] elérhetősége, a lakhatás költségei, a fogamzásgátlók használata, a gyermekgondozási költségei és a diákhitel.

Ezek közül a tényezők közül azonban egyik sem kezeli magát a kiváltó okot. A megfigyelők úgy vélik, hogy a gyökerek mélyen az emberi lélekben találhatók. Ez az elmozdulás mindenekelőtt egy erkölcsi válság eredménye, melyben minden prioritás összekuszálódik, elveszik az irány és a céltudatosság.

Így a felnőttek személyes preferenciái most a karrierépítést, a szabadidős tevékenységeket és az otthonon kívüli kapcsolatokat helyezik előtérbe. A „szaporodjatok és sokasodjatok” alapvető fontosságát önző megfontolások váltják fel.

A kormányok világszerte születéspárti politikák bevezetésével küzdenek a csökkenő termékenységi ráta ellen. Japán a kilencvenes évek eleje óta ösztönzi a szüléseket, beleértve a szülői szabadságot és a támogatott gyermekgondozást. A születési ráta azonban továbbra is csökken.

Japán később ingyenes kórházi szülési ellátást és szülési ösztöndíjakat vezetett be, ami néhány év alatt átmenetileg 1,26-ról 1,45-re emelte a termékenységi rátát. A ráták azonban tovább csökkennek, és 2022-ben elérik az 1,26-os értéket. Fumio Kishida miniszterelnök a közelmúltban mutatta be azt a programot, amely havi juttatásokat kínál minden 18 év alatti gyermeknek, ingyenes főiskolát a három vagy több gyermeket vállaló családoknak és fizetett szülői szabadságot, hogy ösztönözzék a több szülést.

Mindezen erőfeszítésekkel az a probléma, hogy pénzügyi megoldásokat próbálnak alkalmazni morális kérdésekre. A családok nem fognak gyermeket vállalni kizárólag pénzbeli ösztönzés alapján.

Így az anyagi ösztönzők mindig alulmaradnak, mivel a párokat Isten szeretete kell, hogy motiválja arra, hogy meghozzák a gyermekvállalás szükséges áldozatát. Az ingyenes bölcsődei ellátás, a szülési szabadság és a havi juttatások hasznosak, de nem kezelik a kiváltó okot, ami az önzés.

Közvetlen összefüggés van a vallási értékek elvesztése és a csökkenő születési ráta között. A vallás hanyatlása kevesebb házassághoz vezet, melynek elsődleges célja a nemzés, nem pedig az örömszerzés. A katolikus egyházban a házasság egy szentség, amely a párokat kegyelmekkel látja el, hogy eltartsák saját magukat és családjukat.

A katolikus egyházon belüli válság hozzájárul ehhez a hanyatláshoz, mivel sok liberális pap szemet hunyt a fogamzásgátlás, az abortusz és az morális értékek felett, hogy a „társadalmi igazságosság” kérdéseire koncentráljon.

A hagyományos egyházi tanítás elhanyagolása miatt a katolikusok jelentős része elvált, „újraházasodott”, fogamzásgátlót használ, az azonos neműek „házasságát” támogatja, nem jár misére, nem hisz a szentáldozásban során a valóságos jelenlétben, vagy teljesen elhagyta hitét. Ez tökéletes vihar, amely a Zéró generációt fogja létrehozni.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. június 10.