Amikor a baba csodálatosan meghálálja anyjának az áldozatvállalást

Az anya-gyermek kapcsolat egy olyan lelki és fizikai kötelék, amely mélyebb, mint gondolnánk…

Az anya-gyermek kapcsolat bensőséges és érzelmi. Az anya szeretetből mindent megad a méhében fejlődő csecsemőnek. Az ilyen megható törődés és áldozatvállalás magyarázza az anyaság egyetemes megbecsülését. Ez magyarázhatja a baloldal ellenszenvét is, amely gyűlöli a függőség minden kapcsolatát, és a várandósságot a nő szabadsága korlátozásának tekinti.

A kötelék azonban nem csak az áldozathozatalról szól. Ahogy a tudomány feltárja az anyaság rejtélyét, a kutatók csodálatos felfedezésekre jutnak. Például az anya-gyermek kapcsolat nem az anya egyirányú adakozása. A kapcsolat nem ér véget a születéssel. Vannak esetek, amikor a gyermek csodálatos módon meghálálja az anya áldozatát.

Minden egyes felfedezéssel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a gyermek különálló és egyéni lény, aki független az anyától, mégis mesésen kapcsolódik hozzá. Hihetetlen módon ez a rendkívül érzelmi és spirituális kapcsolat tükröződik a kötelék biológiai működésében.

A baba és az anya sejteket cserél

A baba sejtjei valóban különböznek az anya sejtjeitől a fogantatástól kezdődően. Mivel azonban az anya folyamatosan táplálja és segíti a baba fejlődését, az ő sejtjei bekerülnek a gyermek testébe.

A tudósok azt mondják, hogy a baba sejtjei utat találnak az anya testébe, és ott is maradnak. A terhes anyában szabadon áramló DNS akár 6 százaléka is származhat a babától, ami idővel csökken.

A sejtek cseréjének és keringésének folyamatát mikrokimérizmusnak nevezik. Így a gyermek fizikai jelenléte az anyában jóval a születés után is folytatódik. A baba sejtjei maradandó lenyomatot hagynak az anya szöveteiben, vérében, csontjaiban, agyában és bőrében – ahol akár évtizedekig megmaradhatnak. Ez a jelenlét az anya összes gyermekére kiterjed, még a másodszori vetélés vagy abortusz esetén is.

Ezek a sejtek gyakran őssejtek, amelyek elképesztő regenerációs és reprodukciós képességekkel rendelkeznek. A Scientific American egy lenyűgöző cikke azt állítja, hogy a sejtek között „állandó beszélgetés” zajlik. A születés után a tudósok egyre inkább úgy vélik, hogy ez a genetikai anyag hosszú éveken át befolyásolhatja az anya egészségét.

A baba a megmentő

Az ezekkel a mikrokimérikus beszélgetésekkel kapcsolatos tanulmányok még az elemzés korai fázisában vannak. Az egyre több bizonyíték azonban megható megfontoltságot mutat e magzati sejtek részéről. A terhesség alatt egyes anyai betegségek eltűnnek, mert a magzati őssejtek a sérülés helyére sietnek és megjavítják az anya sérült szervét vagy szívét.

Így az anya megvédi a babát a külső veszélyektől, miközben a baba őssejtjei felismerik a belső veszélyeket, és újjáépítik az anyát a biztonságos szüléshez.

Természetes anyai egészségmegőrzés

A születés után a baba sejtjei folytatják munkájukat, ami idővel csökken. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a magzati őssejtek csökkentik az emlőrák és más rákos megbetegedések kockázatát. Úgy tűnik, hogy a sejtek felveszik a harcot az olyan autoimmun betegségek ellen, mint a reumás ízületi gyulladás. Kiderült, hogy a pajzsmirigy- és májkárosodásban szenvedő anyáknak segítenek azáltal, hogy szervsejtekké alakulnak át. Az anya szíve lehet a sejtek javító küldetésének tárgya.

Úgy tűnik, hogy a gyermekek száma nem befolyásolja a magzati sejtek regeneráló erejét. A fontos tényező az utolsó szülés időpontja volt. A várandósság hosszának legalább 20 hétnek kell lennie ahhoz, hogy hatása legyen. A sejtek regeneráló ereje az idő múlásával csökken, és kevésbé reprodukálódnak.

Egy antifeminista következtetés

Az eredmények csodálatosak, de nem meglepőek. Ez a kölcsönös segítségnyújtás összhangban van azzal, ahogyan Isten céllal teremtette a dolgokat. Az anyaság szeretetének és életadó áldozathozatalának a természetben is meg kellett találnia a viszonzást. Természetes lenne, hogy a fizikai kapcsolat kiegészíti az erkölcsi kapcsolatot, sőt az is, hogy ez a kapcsolat csökken, ahogy a gyermek a felnőttkorban egyre kevésbé marad függő.

Ez a kapcsolat rámutat az abortusz tragédiájára, amely tönkreteheti az anya erkölcsi és szellemi jólétét, és megfosztja őt a fizikai előnyöktől is.

A feministák azt állítják, hogy a várandósság veszélyezteti az anya egészségét. Ezzel szemben a gyermekvállalás hozzájárul az anya egészségéhez. Mind az anya, mind a gyermek fizikailag, lelkileg és szellemileg egyaránt hasznot húz belőle. A gyermek minden szempontból áldás az anya jólétére, nem pedig átok annak szabadságára nézve. A feministák jól tennék, ha követnék a tudományt, és elfogadnák a gyermekvállalást.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2023. szeptember 28.