A Biden adminisztráció szerint az „anya” és az „apa” kifejezés sértő

WASHINGTON, D.C., február 3. (C-Fam) A tengerentúli oktatási programokra vonatkozó új amerikai irányelvek szerint az „anya” és az „apa” kifejezések „sértők”.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) irányelveket adott ki, amelyek arra ösztönzik az USAID oktatási partnereit, hogy építsék be ezeket az új LMBT-eszméket az iskolai tantervekbe és a tanárképzésekbe.

Az új irányelvek, megerősítve a “befogadó fejlesztés” iránti elkötelezettségét, az Obama-korszak LMBT Vision for Action című stratégiai dokumentumára támaszkodnak, amely felvázolta az USAID stratégiáját a homoszexualitás és a transznemű ideológia előmozdítására a tengerentúli munkája révén.

Az új dokumentum „legjobb gyakorlatokat” kínál az LMBT „oktatási befogadásár”, amely magában foglalja a „sértő és helytelen” kifejezések, mint például az „anya” és az „apa” használatának betiltását, az olyan könyvek és tartalmak eltávolítását „a tantervekből, melyek negatív sztereotípiákat alkotnak” az LMBT-ként azonosított személyekről, valamint a „különböző szexuális orientációk és nemi identitások” népszerűsítését a szexuális nevelési és családalapítási tantervekben.

A kritikusok azt állítják, hogy az USAID új iránymutatása végső soron a hitoktatásban érdekelt partnerekre lesz hatással, akik nem eléggé elkötelezettek a Biden-kormányzat LMBT-program előmozdítására irányuló, az egész kormányzatot átfogó kezdeményezése mellett, mivel a támogatásokat az USAID új iránymutatásainak végrehajtásától teszik függővé.

Az iránymutatásban az USAID arra ösztönzi a pedagógusokat, hogy „bővítsék [diákjaik] sokszínűséggel kapcsolatos ismereteit” azáltal, hogy „irodalom, tanórák és osztálytermi vendégek” révén LMBT-szerepmodelleket mutatnak be nekik.

A dokumentum arra is ösztönzi az iskolákat, hogy a transznemű tanulók számára tegyék lehetővé az ellenkező nemű tanulóknak szánt mellékhelyiségek és öltözők használatát, hogy a transznemű tanulókat ne „marginalizálják”, illetve ne „tegyék ki megfélemlítésnek és/vagy zaklatásnak”. Az iskoláknak azt is tanácsolják, hogy tartózkodjanak az olyan öltözködési szabályok bevezetésétől a diákok számára, melyek szigorúan a „nemek bináris felfogásán” alapulnak, ami az USAID szerint káros a „transznemű, harmadik nemű és nem konform diákok és a pedagógusok számára.”

Az USAID arra figyelmezteti az iskolákat, hogy egyes pedagógusok, beleértve a tantestületet, az adminisztratív személyzetet, a tanulói támogató szolgálatokat – lényegében minden felnőtt az egyetemen – „elfogultak vagy ítélkezőek lehetnek az LMBTQI+ diákokkal szemben, és nem biztos, hogy képesek befogadó környezetet teremteni vagy támogatást nyújtani az LMBTQI+ diákoknak”, különösen „azok a pedagógusok, akiknek személyes és vallási meggyőződése nem támogatja” az LMBT életmódot.

A vallási lakmuszpapír-teszten túl, amelyet az USAID hallgatólagosan szükségesnek tart a nem befogadó oktatók kiszűréséhez, az USAID azt is tanácsolja, hogy az iskoláknak biztosítaniuk kell, hogy „az oktatási tisztviselők ne fedjék fel a tanuló szexuális irányultságát vagy nemi identitását” a tanuló családja előtt a tanuló kifejezett engedélye nélkül, arra hivatkozva, hogy a kiskorúaknak joguk van a szüleik magánéletéhez.

A dokumentum példákat is kínál a sikeres LMBT „befogadó oktatási programokra.” Koszovóban például az USAID alapfokú oktatási programja keretében „több mint 140 koszovói iskolaigazgató vett részt olyan képzésen”, melynek célja „az iskolaigazgatók tudatosságának növelése az LMBTQI+ tanulók és tanárok előtt álló kihívásokkal, valamint a tanulókkal és a személyzettel szembeni gondoskodással kapcsolatos kötelességükkel kapcsolatban” – ezzel is implicit módon azt állítva, hogy az igazgatóknak rendkívüli jogi „gondoskodással kapcsolatos kötelességük” van az LMBT tanulók és személyzet iránt.

Az USAID azt állítja, hogy az LMBT tanulókat heteroszexuális társaikhoz képest aránytalanul nagy mértékben érinti az iskolai erőszak, és hivatkozik egy UNESCO dokumentumra, amely bizonyos beszédet erőszakosnak definiál.

Az USAID azt is állítja, hogy „[a] gyarmatosítás előtti időkben úgy tűnik, hogy a helyi felfogás szerint a nemi és szexuális sokféleség az emberiség valóságának része volt”, és hogy bármi olyan elképzelés, miszerint az LMBT-program támogatása külföldön „a kulturális imperializmus egy formája”, nem helytálló.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2022. február 12.