demographic bomb

Demográfiai bomba – nem ketyeg, robban

Washington, DC (LifeNews.com) – A Demográfiai tél című népszerű dokumentumfilm készítői a Demográfiai bomba című új produkcióval folytatták korábbi filmjüket. A sorozat második része interjúkat tartalmaz a terület vezető szakértőivel, akik rámutatnak, hogy a világon nem túl sok, hanem túl kevés ember van.

A dokumentumfilm a gyorsan csökkenő születési rátával és annak következményeivel foglalkozik a XXI. századi emberiségre nézve, a modern népességszabályozási mozgalom történetét tárja fel – hogyan győzték meg a közvéleményt arról, hogy túl sok ember van a világon, és hogyan váltak ezek a tévhitek intézményesítetté.

A „Demográfiai tél” című film nézői demográfusoktól, szociológusoktól, közgazdászoktól és történészektől hallhattak a világot fenyegető demográfiai válságról.

A Demográfiai bomba ezt követően interjút ad közre Paul Ehrlichhel, a Stanford Egyetem munkatársával, a túlnépesedés mítoszát népszerűsítő, 1968-as The Population Bomb (A népességbomba) című könyv szerzőjével.

Mathew Connelly, a Columbia Egyetem munkatársa és a Végzetes tévedés című könyv szerzője: The Struggle To Control World Population (A világ népességének ellenőrzéséért folytatott küzdelem) című könyvéből kiderül, hogy szervezetek, intézmények, kormányok és az ENSZ hogyan manipulálták és kényszerítették a családokat, hogyan kerülték el a politikai felelősségre vonást és hogyan sértették meg az alapvető emberi jogokat népességcsökkentési programjuk megvalósítása érdekében.

A Yale egykori közgazdászprofesszora, Jennifer Roback Morse, a USC professzora, Dowell Myers, a Harvardon doktoráló Nick Eberstadt, Harry Dent, az Előre a nagy gazdasági világválság szerzője és Gary Becker díjnyertes közgazdász is nyilatkozik.

„[Az első lépés] 12 hónapon belül megjósolta a 2008-as pénzügyi összeomlást. A demográfiai bomba feltárja, hogy ez még csak a kezdet” – magyarázza. „[A második] megmutatja, mi történik, ha a világgazdaság 80%-át kitevő országokban zuhan a munkavállalók, a fogyasztók és az innovátorok száma – ami a fogyasztói kiadások csökkenéséhez vezet, és túl kevés munkavállaló lesz az idősek eltartásához.”

„Világszerte 50%-kal csökkent a születések száma az elmúlt fél évszázadban” – hangzik el az első filmben. „Jelenleg 59 nemzet van, a világ népességének 44%-a, ahol a születési arányszám a helyettesítési arányszám alatt van.”

A jelenlegi népesség pótlásához 2,1-es születési arányszámra lenne szükség, de az Európai Unióban mindössze 1,3 a születési arányszám. A csoport becslése szerint 2030-ra Európában várhatóan 20 millió munkavállalóval lesz kevesebb a szükségesnél.

Eközben Oroszországban, ahol az abortuszt évtizedek óta alkalmazzák születésszabályozási módszerként, a nemzet 2050-re várhatóan elveszíti jelenlegi népességének egyharmadát.

A cikk forrása angol nyelven

A Demográfiai bomba című film megtekinthető itt.

Létrehozva 2021. december 23.