Hol kezdődik a megrontás és mi legyen a keresztény válasz?

Nem is olyan rég még egyértelmű volt, hogy a gyermekek védelme mindenek felett áll, társadalmi avagy nemzeti minimum megóvni őket minden káros hatástól. Mára azonban elsősorban egyes nemzetközi szervezetek és véleményformálók révén megkérdőjeleződött ez az alapelv.

Ebben a hónapban készültek az Európai Parlamentben elfogadni azt a jelentést, amely már az általános iskolások LMBTQ-irányú szexuális nevelésére szólít fel, a „nemi erőszak egyik formájának” állítja be az élet védelmét, emberi jognak pedig az abortuszt, lehetővé téve akár már kamaszok számára is, szülői engedély nélkül, egészen a 9. hónapig. Mindezzel párhuzamosan folyamatos a nyomás, hogy hazánk fogadja el az ugyanezen elvek mentén született Isztambuli Egyezményt és hogy teljes legyen a kép: az elmúlt héten újabb homoszexuális propaganda könyv jelent meg Magyarországon a legkisebbek érzékenyítésére.

Hol kezdődik a megrontás és mi kell legyen a határozott és felelős, keresztényi válasz? Erről beszélgettünk a Credoban. A műsor vendégei Uzsainé Pécsi Rita neveléskutató, Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Krúdy Tamás szerkesztő-újságíró voltak.

Credo (2021-06-11) – HÍR TV

Létrehozva 2021. június 16.