Szex és miért nem köteleződnek el a férfiak

Szex és miért nem köteleződnek el a férfiak

Ahhoz, hogy megértsük, miért húzódoznak a férfiak és miért nem kötelezik el magukat, beszéljünk a SZEXRŐL… pontosabban az oxitocinról.

Az, ahogyan a testünket Isten megtervezte, beleértve a biokémiai funkcióinkat is, valóban csodálatos.

Minden, ami velünk kapcsolatos, a nemünk, a fiziológiai és biokémiai folyamataink, pontosan meghatározott okból működnek. A civilizáció és a modern életmód évszázadai semmilyen hatással nem voltak az emberi test legalapvetőbb funkcióira.

Ahogyan az ember várandóssági ideje a méhen belül évszázadokkal ezelőtt körülbelül 9 hónap volt, úgy ma is ugyanez a helyzet. A testünk megértése nemcsak abban segít, hogy megértsük, hogyan és miért működünk úgy, ahogyan működünk, hanem tökéletesen illusztrálja Isten tervét és a nemek, a nemiség és a házasságra vonatkozó tervét is.

A házasság előtti szex nagyban hozzájárul a rossz párkapcsolati döntésekhez, a rossz házastársválasztáshoz, a pornófüggőséghez, a váláshoz, a család széteséséhez és a társadalmak széteséséhez.

Hűha, Paige!  Mi köze van a civilizáció összeomlásának egy kis ártatlan hancúrozáshoz egy egymást szerető pár között?

Megmagyarázom. Az oxitocin.

Az oxitocint általában úgy ismerik, mint a hormont, melyet a nő röviddel a szülés után termel, és amely elősegíti a kötődést a csecsemővel. Az oxitocin azonban a társas kötődésben és a szexuális szaporodásban is szerepet játszik.

Amikor egy nő egy férfival szexel, még akkor is, ha egyszerűen csak vonzódik hozzá, de még nem szerelmes belé, oxitocint termel. Ezáltal a nő utána még szorosabban kötődik a férfihoz.

Lehet egy borzalmas pasi, egy rakás gyanús előjellel, aki teljesen rossz számára és egyáltalán nem neki való, de a nő ezt nem látja, és ami még fontosabb, nem fogja érezni.

Az oxitocin hatására nagyon gyorsan kötődik a férfihez, és a [férfi] elhiteti vele, hogy valóban ő élete szerelme. Ez az oka annak, hogy a nők a szex után még ragaszkodóbbak, jobban kötődnek vagy ragaszkodóbbak lesznek a párjukhoz.

Az a probléma itt, hogy ha túl hamar szexelsz a kapcsolat elején, vagy mielőtt az igazi szerelem és elköteleződés kialakulna, nagy a kockázata annak, hogy szörnyű döntést hozol, mert az oxitocin miatt minden rózsásnak tűnik.  Azt hiszed, hogy szerelmes vagy, és ez a férfi életed szerelme, de ez sajnos nem igaz.

A ragadozó típusú férfiak, a szociopaták és a nárcisztikusok nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a szex után a nő még szorosabban kötődik a férfihoz.  Éppen ezért szerelembombáznak [manipulálnak] téged, erőltetik a szexet és az intimitást.  Ez nem azért van, mert szeretnek vagy vágynak rád, hanem azért, mert azt akarják, hogy kötődj hozzájuk és függj tőlük, így amikor elkezdenek eltávolodni, manipulatívak és bántalmazóak lenni, te igazolni, védeni és elmagyarázni fogod a viselkedésüket.

Mivel már szexeltél vele és kötődsz hozzá, ez rendkívül megnehezíti az eltávolodást, így egy veszélyes, romboló és manipulatív személy csapdájában kerültél. Így használják ki a ragadozók és más mérgező, veszélyes vagy manipulatív férfiak a saját érzéseidet ellened.

A befékezés és a szex visszafogása nem csak az ilyen emberektől véd meg, hanem szó szerint megmentheti az életedet!

Mi a helyzet a férfiakkal?

Nos, a férfiak is termelnek oxitocint szex közben, de CSAK akkor, ha szerelmesek. Ezért van az, hogy egy férfi szexelhet egy nővel, és egyáltalán nem érez iránta semmit utána.

Az esetek túlnyomó többségében a férfi megbánta, miután lefeküdt valakivel, ha nem szerelmes, ha nem elkötelezett vagy nem házas. Jól olvastad – megbánta! Sőt, szinte szó szerint ezt láthatod az arcán, vagy érezheted a testbeszédén. Az elkerekedett tekintete, a kínos csevegése, a testbeszéde elhúzódó, túlságosan udvariasnak, elfoglaltnak és szórakozottnak tűnik.

Az az érzésed, hogy szinte alig várja, hogy elmenj, és igazad van – nem tudja kivárni. Megbánta a szexuális élményt, és ennek semmi köze hozzád.

Azért bánja, mert nem érez irántad semmit, és azért nem érez irántad semmit, mert nem elkötelezett irántad, és nem elkötelezett irántad, mert… nem szeret téged.

Látod, a szex soha nem fog egyetlen férfit sem mélyebb vagy gyorsabb szerelemre késztetni.

Nem számít, mit csinálsz, hogy nézel ki, hányszor szexelsz vele, ha nem szerelmes beléd, egyszerűen nem fog kötődni hozzád, és ha nem kötődik hozzád, nem fog felelősséget érezni irántad, és ezért nem lesz hajlandó elkötelezni magát melletted.

Lényegében, ha lefekszel egy sráccal, mielőtt beléd szeret, drasztikusan csökkented annak az esélyét, hogy valaha is elkötelezze magát melletted.

Túl sok nő hiszi azt, hogy szexelnie kell egy férfival ahhoz, hogy megtartsa őt, vagy hogy szerelmes legyen belé. Ez egyszerűen nem igaz.

A nők a szex UTÁN lesznek szerelmesek; a férfiak a szex ELŐTT. Éppen ezért mindig csak azután szabad szexelned egy férfival, miután ő beléd szeretett.

Honnan tudod, hogy egy férfi szerelmes beléd?

Ez tulajdonképpen nagyon egyszerű.  Elkötelezi magát melletted. Megfelelően elkötelezi magát, azaz megkéri a kezed; feleségül vesz téged. Ez az egyetlen biztos, GARANTÁLT módja. hogy tudd, hogy egy férfi valóban szerelmes beléd.

Ráadásul, ha egy pasi AZUTÁN szexel, hogy beleszeretett egy nőbe, nemcsak oxitocint termel, hanem mélyebben, gyorsabban és tartósabban kötődik a nőhöz.

Emiatt hihetetlenül önző dolog házasságon kívül gyermeket vállalni, hiszen ha az apa nem szerelmes az anyába, azaz nem kötődik és nem kötelezte el magát hozzá a házasság útján, akkor értelemszerűen rendkívül nehéz lenne neki is teljesen kötődnie vagy elköteleznie magát a gyermek iránt.

Isten úgy tervezte a férfit, hogy a szex UTÁN kötődjön a nőhöz, ha szerelmes belé, így ha a nő várandós lesz, a férfi automatikusan kötődik a gyermekhez. Statisztikailag a házasságon belül fogant gyermekek szülei általában sokkal tovább maradnak együtt, mint a házasságon kívül fogant gyermekek szülei.

Az elköteleződés és a házasság stabilitást és védelmet nyújt a férfi, a nő és az utódok számára.

A válások és a széthullott családok magas aránya, amit manapság látunk, annak az eredménye, hogy az emberek fordítva csinálják a dolgokat.

Ha visszafogod magad, akkor nemcsak saját magadnak mutatsz értéket, és megelőzöl egy csomó szívfájdalmat és elvesztegetett időt, hanem biztosan megtudod, hogy a férfi valóban szeret-e téged.

Az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy szexuális kapcsolatba kerülj egy olyan pasival, akinek az érdeklődése ezután nagyon gyorsan csökkenni kezd.  Vagy várandós leszel, és ő aztán úgy dönt, hogy nem akar hozzád menni, vagy nem akar elköteleződni melletted.

Bár túlságosan könnyű lehet az ilyen férfiakat bunkónak és szívtiprónak bélyegezni, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy legtöbbször egyszerűen csak természetes biológiai folyamatok hatására cselekszenek, melyek felett nincs hatalmuk.

Egy olyan srácot, aki szerelmes beléd, nem fogja érdekelni, hogy te még várni szeretnél, és nem engeded számára a szexet. Ő akkor is gyorsan feleségül akarna venni és elkötelezni magát melletted.

Meg kell tanulnod különbséget tenni a férfi vágya és irántad érzett szexuális vágya, valamint a szerelme között, amely egyesíti a vágyát és a szerelmét, de egyben mély ösztönét is, hogy gondoskodjon rólad, megvédjen és elkötelezze magát melletted.

Az, hogy kétségbeesetten szexelni akar veled, nem a szeretet, a tisztelet vagy a vágy jele. Ez valójában a tiszteletlenség jele lehet, és annak, hogy alacsony értékű embernek tekint téged, mert egy olyan férfi, aki értékel téged, nem akar elveszíteni.

Hogyan lehet rávenni egy férfit, hogy beléd szeressen?

Idővel és várakozással. Töltsetek időt egymás megismerésével.

Legyen olyan randevútok, ahol társasági keretek között érintkezhettek egymással, megismerhetitek és megérthetitek egymást anélkül, hogy a fizikai intimitás kockázatát vállalnátok.

Ez az, ami építi a várakozást és elmélyíti a kapcsolatot, a vonzalmat és a vágyat, és ez az, amitől a férfi is gyorsabban beléd szeret, miközben növekszik az irántad érzett tisztelete.

Ahogy már említettem, a Netflix and Chill NEM egy randi.

A „gyere el hozzám, és főzök neked” szintén NEM egy randi.

Végezzetek közös tevékenységet együtt.  Legyen szórakozás, könnyedség és fesztelenség. A visszafogottsággal nem csak gyorsan kiszűrsz bárkit, aki csak kihasználni és dobni akar, de lerövidíted a randizási/udvarlási fázist is, hiszen ha egy férfi beléd szeret, és látja, hogy tiszteled és értékeled magad, hogy visszafogod a szexet, nem akar majd hónapokig udvarolni.

Inkább minél előbb akarja megpecsételni a dolgot, és a feleségévé akar tenni téged.

Ezért van az, hogy a hosszabb ideig tartó randizás elítélendő.  Nem kell 3 év vagy több ahhoz, hogy egy pasi feleségül vegyen téged.  Olvasd el, hogy milyen egy igazi hagyományos katolikus udvarlás, kapcsolat és milyen hosszúnak kellene lennie ITT, ITT, ITT és ITT.

Ezek az irányelvek azért vannak, hogy megvédjenek attól, hogy kihasználjanak, és hogy elpazarold az éveidet és a fiatalságodat valakire, aki csak becsap téged.

Tehát csak magadat okolhatod az elkerülhetetlen fájdalmas bukásért, ha hosszabb ideig randizol egy férfival és/vagy házasság előtti szexet folytatsz vele.

Hölgyeim, azt nem tudjátok befolyásolni, hogy mások hogyan viselkedjenek, de magatokat igen, és azt is, hogyan hagyjátok, hogy mások bánjanak veletek. Nem hibáztathatod a férfiakat azért, hogy rosszul bánnak veled, ha hagyod, hogy tiszteletlenek legyenek veled és rosszul bánjanak veled.

Isten nem azért óv a házasság előtti szextől, mert azt akarja, hogy nyomorultul érezzük magunkat, és megfosszon minket a szexuális örömöktől; hanem azért, mert Ő a mi Atyánk, aki szeret minket, és meg akar védeni a szívfájdalomtól, a széttört álmoktól, a nyomorúságtól és a fájdalmas döntésektől.

Ha egy férfi elutasít téged, mert nem akarsz vele szexelni, akkor ne emészd magadat és ne érezd úgy, hogy valami baj van veled.  Ennek semmi köze hozzád, csak őhozzá.

Hálásnak kell lenned, hogy inkább előbb, mint utóbb felfedte az irántad táplált valódi érzéseit, így gyorsan, a lehető legnagyobb önbecsüléssel és méltósággal léphettél ki a kapcsolatból. Lehetett volna ragadozó vagy szociopata is, aki a szexet arra használja, hogy csapdában tartson téged.  Egyszerűen csak adj hálát Istennek, hogy segített kikerülni egy golyót, és FUTÁS, nem pedig gyaloglás, a legközelebbi kijárat felé.

Általánosságban elmondható, hogy ha korán lemondasz a szexről, akkor a férfi nem csak gyorsan elveszíti az érdeklődését, de nem lesz ösztönzője arra, hogy maradjon, vagy hogy elkötelezze magát.

Fogd vissza a szexet, és két dolog közül az egyik megtörténhet:

  1. Az időpocsékoló gyorsabban távozik az életedből, így több időd marad arra, hogy megtaláld az igazit, vagy
  2. Beléd szeret, elkötelezi magát, és ti ketten inkább előbb, mint utóbb összeházasodtok.

Akárhogy is, ez egy win-win helyzet.

Légy megbecsült és szeretett, vagy legyél kihasználva és eldobva.  A választás valóban a tiéd.

Maria, Sedes Sapientiae, ora pro nobis.
Mária, Bölcsesség Széke, imádkozz érettünk.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. június 26.