Ígéretes trendek a házasságbarát Magyarországon

Amikor a férjemmel egymás ellen fogadunk, a tét általában egy vulkán tekercs a japán étteremből, amely alig egy mérföldre van a házunktól. Fogadnék egy vulkántekercsben, hogy a legtöbb amerikai tudja, hogy Japán az alacsony születésszám ellenére nem barátságos a bevándorlással szemben. Egy gulyásvacsorára és egy kürtőskalácsos desszertre is fogadnék, hogy a legtöbb amerikai nem tudja, hogy Magyarországot is így lehetne jellemezni.

Ha fogadnom kellene arra, hogy melyik országnak van esélye a jobb tendenciákra az elkövetkező évtizedben, három okból Magyarországot választanám. 1) Magyarország házasságkötési és válási tendenciái jót tesznek a gazdaságnak és a gyerekeknek, 2) a születési ráta némileg helyreállt, és 3) a bevándorlásellenes politika és a nemzeti karakter más aspektusai közötti feszültség alááshatja a politika belső támogatását.

Családi tendenciák

Orbán Viktor nacionalista miniszterelnök számos adókedvezményt és egyéb programot vezetett be a házas családok előnyben részesítésére. Például a menyasszony 41. születésnapja előtt házasságot kötő pároknak mintegy 33 000 dollárt kölcsönt biztosítanak, és a kölcsönt nem is kell visszafizetni (a házasságból született gyermekek számától függően). 2019 végére konszenzus alakult ki arról, hogy a politika valóban elősegítette a házasságkötést. Az országos statisztikai hivatal így méltatta az előrelépést.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2023. augusztus 7.