dead name

“Holt név” – a transzneműség kérdése érinti a szülőket és az egész családot

KOMMENTÁR: Egy háttérbe szorított új film lehetővé teszi a szülők számára, hogy elmondják szívszorító történetüket.

Egyre több emberben tudatosul, hogy a transznemű ideológia milyen komoly veszélyt jelent a gyermekek és a család egészségére és jólétére. Sokan tisztában vannak a kiskorúaknak a nemváltoztatásra irányuló orvosi beavatkozásainak kockázataival.

Kevesebben vannak tisztában azzal, hogy az egyfajta szektává vált ideológia milyen hatással van a családok szétzúzására. A Holt név című új film három nagyon különböző család tapasztalataira világít rá, akiknek gyermekei a szekta áldozatául estek. A háttérbe szorított film ereje abból fakad, hogy egyszerűen hagyja, hogy ezek a szülők – egy apa és két anya – elmondják gyermekeik történetét. A nézők levonhatják saját következtetéseiket arról, hogy milyen károkat okoz ez az ideológia.

Az előzetes egy házi videóval kezdődik, melyet Helen, a kétségbeesett anya készített 4 éves fiáról. Tényszerűen azt mondta neki, hogy „ha szeretnél lányos testrészeket, de nincsenek, akkor speciális műtétet lehet végezni, hogy a péniszedet kifordítsák, és belül vagina legyen.”

A kisfiú édesanyja akkor tudta meg, hogy az óvodában szociális nemváltoztatást végeztek a kisfiún, amikor kapott egy levelet, amit az összes szülőnek elküldtek, és meghívták őket, hogy jöjjenek el, ünnepeljék meg és támogassák a nemváltást. A film során megtudjuk, hogy Helen elvált leszbikus élettársától. (Azt nem tudjuk meg, hogy melyik nő a biológiai anya.) Helen rájött, hogy az expartnere meggyőzte az óvodát, hogy kezdjék el „Rosa-nak” hívni a fiát, és hogy nemigen tudott tenni bármit, hogy ezt megakadályozza.

A propagandát terjesztő óvoda reprezentálja a hivatások korrupciójának nagyobb problémáját. Az orvosokat, ügyvédeket, tanárokat, terapeutákat és iskolai tanácsadókat, akiknek a bajba jutott családokon kellene segíteniük, teljesen megrontotta a transzgender ideológia.

Amy, a filmben szereplő másik anya leírja, hogy mennyire megdöbbent, amikor kapott egy SMS-t a CVS gyógyszercégtől, amelyben közölték vele, hogy a tizenéves lányának receptje elérhető. A lányának a Planned Parenthood yabortuszklinikával folytatott egyetlen „távegészségügyi” konzultáció után írták fel ezt a receptet a nemváltó hormonokra.

„Ez az enyém. Nem veheted el tőlem” – mondta neki a lánya. Amy azt mondja a kamerába: „Nem volt tanácsadás. Semmi sem volt.”

Bill története felfedi a pszichiátriai intézmények korrupcióját. Bill fia rákos lett, elvesztette a lábát, édesanyja meghalt és a testvére heroin túladagolásban szintén elhunyt. Elsőéves főiskolás korában közölte apjával, hogy transznemű.

Bill elvitte őt egy pszichiáterhez, mert azt gondolta, hogy az orvos biztosan segít majd a fiának megérteni, hogy a szorongás forrása a számos trauma, amin keresztülment,. De a pszichiáter csak a transzproblémákról akart beszélni.

„Ő határozottan transz. Maga egy nem támogató, bántalmazó apa” – Bill ezt kiáltotta az interjú készítőjének. „Én csak próbáltam életben tartani őt.”

Egy orvos már korábban közölte Billel, hogy a fiának nem szabad hormonkezelést adni, mivel a rákos kezelések miatt a szervezetét sok stressz érte.

A fia mégis meg volt győződve arról, hogy a hormonok jelentik a választ a lelki gondjaira. Egy olyan csoporttal lakott együtt, akik erősen elkötelezettek voltak a transzideológia mellett. Egy különösen szívszorító jelenetben Bill leírja, hogy megtudta, hogy a fia meghalt. A fia „barátai” a közösségi médiában kifogásolták, hogy a „holt nevével” temették el, vagyis azzal a névvel, amit születésekor kapott, nem pedig az új női névvel.

Ennek az apának, aki elveszítette a fiát, előtte a feleségét és az idősebb fiát, ezeknek a gyerekeknek a zaklatásával kellett szembenéznie, akik csak rövid ideje ismerték a fiát, életének egy nagyon sebezhető időszakában. Billnek nem engedélyezték, hogy boncolást végeztessen a fián, hogy kiderüljön, valóban kapott-e hormonterápiát.

Ez a háttérbe szorított erőteljes film ellenségeskedésbe ütközött a transzgender aktivisták részéről, akik nyomást gyakoroltak a Vimeo videomegosztóra, hogy távolítsák el a filmet a platformról. A Christian Post interjút készített Taylor Reece-szel, a Broken Hearted films független producerével:

„Nagyon megdöbbentett, hogy a Dead Name filmet eltávolították a Vimeo-ról, méghozzá figyelmeztetés nélkül. … A film 34 napig volt elérhető. Az eladások és a kölcsönzés igen élénk volt. A világ több mint 16 országából hihetetlenül nagy volt a visszhangja. De nem voltam 100 százalékig megdöbbenve, mert ismerem azt az erőt, amit a transz aktivisták arra használnak, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki ellenkezik a dogmájukkal vagy megkérdőjelezi azt.”

Találtak egy alternatív platformot. A film itt vásárolható meg.

A transzjogi aktivistáknak nem tetsző dolgok totális cenzúrája hozzájárul a családtagok elszigeteltségéhez. A szülők egyedül szenvednek.

Amy elmondta, hogy egy szülői „támogató csoportba” jár. Ott mindenki „megitta a Kool-Aid-et” [szélsőségesen elkötelezett], ahogy ő mondta. Mindannyian odavoltak, hogy „megerősítsék” a gyermekük nemi hovatartozását.

A szülőknek rendre azt mondják, hogy a gyermekük öngyilkos lesz, ha nem engedik meg nekik, hogy a lehető leggyorsabban „nemet váltsanak”. Ez az érzelmi zsarolás egy teljes hazugság, amely hamis tudományon alapul. Azok a barátok, akik esetleg szkeptikusak a transz állításokkal kapcsolatban, hajlamosak csendben maradni, az általános félelem miatt ebben az „eltörlési kultúrában”, ahol mindannyian csapdába estünk.

Ezzel elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy beszéljek nektek erről a filmről. Ezeknek a szülőknek jól jönne a támogatásunk. Úgy gondolják, hogy teljesen egyedül vannak, ami persze tovább fokozza az életük válságos hangulatát.

Önök, kedves olvasók, tehetnek valami építő jellegű dolgot. Nézzék meg az előzetest. Szánjanak rá 15 dollárt, és vegyék meg. Osszák meg barátaikkal. Legyenek részesei a megoldásnak, hogy támogató környezetet teremtsenek ezeknek a válságban lévő családoknak. A keresztény családoknak nem szabad ennél kevesebbet tenniük.

A Ruth Intézet talán játszott némi szerepet ennek a filmnek a megszületésében. A filmben idézett kevés szakértő egyike Brandon Showalter újságíró, aki évek óta tudósít a transzgender kérdésről. Fontos beszédet mondott a 2020-as ’A Szexuális Forradalom Túlélői Csúcstalálkozónkon’. A filmkészítő véletlenül látta a beszéd videóját, és megkereste őt. Rövid jelenése van csak a filmben, de kétségtelenül háttérinformációkat adott hozzá.

Amennyire tudom, a dokumentumfilm készítői nem hívő emberek. Azonban nyilvánvalóan nyitottak az igazságra. Az, hogy hogyan viselkedünk az emberekkel való találkozásaink során ebben a kérdésben, megmentheti a gyermekek életét és a szüleik lelkét. Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, hogy kiálljunk az igazság mellett.

A cikk forrása angol nyelven

A cikk szerzője dr. Jennifer Roback Morse, a Ruth Intézet igazgatója

Létrehozva 2023. február 9.