10 jó érv, hogy a szexet tartsátok meg a házasságra

A tisztaság azok közé az erények közé tartozik, amelyek kimentek a divatból. Az értékrendek válsága sok fiatalt elvezetett abba a hitbe, hogy a szex a randizás középpontja. A szexuálisan aktív férfiakra általában „nyertesként” tekintenek, a nőkre pedig „tapasztaltként”, míg azokra, akik szexuálisan tisztán akarják magukat tartani, úgy tekint a világ mint prüd, a szexre képtelen és az Egyház által visszatartott emberekre.

Ugyanakkor az igazság ennek teljesen az ellenkezője. Nézzünk meg 10 indokot, amiért a szexuális önmegtartóztatást támogathatjuk a fiataljaink körében.

1. Elősegíti a jó kommunikációt a randizás közben.
Amikor egy pár az önmegtartóztatást gyakorolja, jól kommunikálnak egymással, mert nem az élvezeteket tartják szem előtt, hanem azt, hogy megosszák a világról alkotott nézeteiket és tapasztalataikat: mi több, a beszélgetéseik sokkal tartalmasabbak. Ezzel szemben a testi intimitás egy nagyon könnyű módja a kapcsolatteremtésnek, de a kommunikáció többi formáját beárnyékolja. Ez így csak egy módja annak, hogy az érzelmi meghittséghez vezető igazi munka el legyen kerülve. Olyasmi marad így ki mint a mély személyes problémákról való beszéd vagy az alapvető különbségek tisztázása kettőtök között.

2. A kapcsolatban növekszik a barátság.
A testi közelség elhiteti a tinédzserekkel, hogy közel állnak egymáshoz, igazából azonban ez nem igaz. Egy romantikus kapcsolatban alapvető, hogy barátok legyetek, és a barátság nem születik meg párbeszéd vagy közös érdeklődési kör nélkül. A személyes beszélgetésekből fakad a barátság és ez segít, hogy felfedezzétek egymást, hogy megismerjétek a másik tehetségeit és hibáit. Némely fiatalt csak a szenvedély vezet, és amikor megismerik egymást egy kicsit mélyebben, érdektelenné válnak. És így nem ismerték meg egymást, mert soha sem lettek barátok: igazából ez csak „barátság volt extrákkal.”

Az írás elolvasható itt.

Létrehozva 2014. június 2.