Lelepleződött Tolkien “A Gyűrűk Ura” jövendölése az eljövendő mesterséges intelligencia zsarnokságról

Lelepleződött Tolkien “A Gyűrűk Ura” próféciája az eljövendő mesterséges intelligencia zsarnokságról

(LifeSiteNews) – J.R.R. Tolkien klasszikus trilógiája, A Gyűrűk Ura egy félelmetes rejtett próféciát tartalmaz egy eljövendő emberellenes mesterséges intelligencia diktatúráról, amelyben csak a katolikus egyház adhatja meg nekünk a nyugati civilizáció megmentéséhez szükséges fegyvereket.

A The John-Henry Westen Show-ban Paul List, a Mount Doom: The Prophecy of Tolkien Revealed [A végzet hegye: Tolkien próféciája feltárva] című könyv társszerzője csatlakozik hozzám. Elmagyarázza, hogyan jósolta meg Tolkien a mesterséges intelligencia (MI) megjelenését és a mélyen katolikus mitológiát A Gyűrűk Ura című világhírű sorozatában.

List elmondta, hogy Tolkient, mint akkori vezető filológust „a brit kormány szerződtette, hogy tagja legyen a ’kormányzati kód- és titkosírási iskola’ nevű 50 fős kódfejtő csoportnak, amelynek feladata a nácik titkosítási módszerének feltörése volt.”

Ebben a szerepkörben Tolkien együtt dolgozott Alan Turinggal, aki feltalálta az első számítógépet, és segített feltörni a nácik kódolt üzeneteit, ami segített a szövetségeseknek legyőzni a tengelyhatalmakat a második világháborúban.

List szerint Tolkien akkor már látta, hogy ebből az új találmányból az lesz, amit ma mesterséges intelligenciaként ismerünk, és hogy egyesek megpróbálják majd az emberi elmét mesterséges elmével helyettesíteni. Elmagyarázta, hogy Turing végső célja az volt, hogy olyan gépet hozzon létre, amely képes volna befogadni a halott legjobb barátja lelkét, akihez Turing homoszexuálisan vonzódott.

„Tolkien mélyen hívő katolikusként tudta, hogy ez egy nagyon-nagyon rossz út, csúszós lejtő, amin lefelé lehet menni. Akkor kiszállt, és visszatért A Gyűrűk Ura megírásához, ami egy prófécia.”

List szerint az egyik gyűrű a számítógépekben használt „bináris kódot” (1 és 0) jelképezi, és a gyűrű „az ujjadra kerül, és ez digitális”. A digitális szó a latin digitus szóból származik, ami ujjat jelent.

List szerint Tolkien előre látta, hogy az emberiség végül „istenként állítja be magát, saját képünkre készítünk egy gépet, melyet végül Istenként imádunk majd.”

Az ördög végső soron azt akarja, hogy virtuális valóságban éljünk, és egy gép formájában imádjuk őt – mondta List.

„És ne legyen tévedés, de nagyon biztos vagyok benne, hogy a mesterséges intelligencia a bibliai fenevad” – mondta List. „Birtokolni fog bennünket, és képes lesz statisztikai valószínűséggel megjósolni minden cselekedetünket néhány százalékpontos eltéréssel, mindent tudni fog és mindent irányítani fog.”

Tolkien „nagyon, nagyon világosan látta ezt, és mi is látjuk, ahogyan mindez kibontakozik” – jelentette ki a szerző.

A John-Henry Westen Show elérhető videón a műsor YouTube-csatornáján és itt a LifeSite blogon.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. július 1.