Védekezés az átok ellen

Védekezés az átok ellen

Hogyan lehet megtörni a boszorkányságot és megszabadulni az átkoktól [anélkül, hogy visszatérnének]

Amilyen mértékben az igaz hit felhígul a világban, és visszatér a pogányság, a boszorkányok, varázslók, sámánok stb. egyre többen vannak, egyre aktívabbak, és egyre többen fordulnak hozzájuk, hogy (hiába) próbálják manipulálni a szellemi világot.

Mindez részben azért van így, mert elvesznek a viszonyítási pontok arra vonatkozóan, hogy mi a rossz és mi a jó.

Így az okkult közvetítők spirituális erőkhöz fordulnak, hogy elvégezzék a munkát, gyakran nem tudva, hogy azok honnan jönnek, vagy azt hiszik, hogy nem negatívak, máskor pedig egyenesen olyan erőkkel játszadoznak, melyekről tudják, hogy határozottan sötétek.

Ezért ma mindannyian jobban ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy ilyen tevékenység célpontjává váljunk, mint a korábbi évtizedekben.

Arról fogunk beszélni, hogy milyen óvintézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy ezek a dolgok hatással legyenek ránk, melyek annak a tünetei, hogy átkot kaptunk, és hogyan cselekedjünk, hogy megszabadítsuk magunkat, ha azt gyanítjuk, hogy átkot mondtak ránk, vagy egyszerűen csak azt hisszük, hogy kaptunk egy ilyet.

Vannak olyan emberek, még katolikusok is, akik azt állítják, hogy az átkok ártalmatlanok.

És azt tanácsolják az embereknek, hogy ne vegyenek ezekről tudomást, sőt, azt is mondják, hogy a katolikus médiának nem kellene erről beszámolnia.

Ez a tájékozatlanok örök tévedése, akik nem veszik a fáradságot, hogy elolvassák a Bibliát, és úgy értelmezik, hogy minden, ami félelmet kelt bennük, annak az a szándéka, hogy félelmet keltsen – holott valójában mindezek a dolgok bibliaiak.

Fontos, hogy ma tudatában legyünk annak, hogy az ellenség egyre merészebben cselekszik a körülöttünk zajló szellemi háborúban, melyben az átkok rejtett küldetése a gonosz befolyásának kiterjesztése a földön.

Fontos információkat adott Gabriele Amorth atya, aki elmondta, hogy pályafutása során az ördögűzések és szabadítások abszolút többsége olyan embereknél történt, akik boszorkánysággal vagy átkokkal kerültek össze.

Ez napjainkban megnövekedett, mert a pogányság visszatért a világba. És ezzel együtt a boszorkányság, a varázslás és a mágusok, akik rejtett erőkkel varázsolnak és változtatják meg a valóságot.

Ma a boszorkányság robbanásszerű növekedését látjuk, annak modern, okkult, feminista csomagolásában.

Ez része annak a legnagyobb hatalomnak, amelyre a gonosz az elmúlt évszázadban szert tett.

Emiatt a démonokat nehezebb kiűzni a megszállottakból, az ördögűzés több időt vesz igénybe, és a gonosszal paktáló emberek száma veszélyesen növekszik.

A boszorkányságban megtalálható az ördögi paktum fogalma, vagy legalábbis a gonosz szellemek közbelépésére való hivatkozás szerepel.

Ennek oka, hogy csak kétféle szellem létezik, a jóra hajlamos és a gonoszra hajlamos.

Ha olyan szellemeket hívnak meg, amelyek deklaráltan nem a jót birtokolják, akkor a gonosz szellemeket álruhában hívják meg. [görgess tovább:]

Ezt a tájékozatlanok és a boszorkányságot elkezdők nem értik, de azok igen, akik már egy ideje gyakorolják.

A boszorkánysággal fel lehet ébreszteni a szerelem szenvedélyét azokban, akik a vágy tárgyát képezik, vagy halottakat lehet megszólítani, szerencsétlenséget vagy tehetetlenséget lehet okozni az ellenségeknek és riválisoknak.

Honnan lehet megmondani, hogy valaki boszorkánysággal foglalkozik?

Amorth atya azt mondta, hogy amilyen mértékben a keresztény szentségeknek látható jelei vannak, mint például a kenyér és a bor az Eucharisztiában, és az ima, olyan mértékben vannak jelei a gonosz varázslatoknak is. Ilyenek például a ruhák, fényképek, személyes tárgyak, melyeket a boszorkány formulákkal és rituálékkal, valamint imákon keresztül történő invokációkkal átkoz meg, hogy spirituális hatást fejtsenek ki az érintett emberekre.

Az ördögűzők azt mondják, hogy az átkok, boszorkányság, varázslatok, vagy nevezzük bárhogyan is, csak a démonok beavatkozása által rendelkeznek hatalommal, nem pedig egy adott személy mágikus erejének eredményeként, még akkor is, ha a mágiát gyakorlók – boszorkányok, varázslók, látnokok stb. – ezt tagadják vagy nem tudják.

Maga a mágia, melyet gyakorolnak, végső soron megnyitja őket a démoni befolyásnak, akár még a megszállottságnak is.

Súlyos bűnt követnek el Isten szemében, de a következmények is katasztrofálisak lesznek, melyeket hosszú távon szenvednek el, , mert az ördög soha nem tartja be a védelemre vonatkozó ígéreteit azoknak, akik neki dolgoznak.

Vannak a világnak olyan régiói, sőt vallások is, ahol a mágiát, az ismeretlen vagy gonosz szellemek megidézését helyesnek tartják, és ahol ez a spiritualitásuk része.

Ennek talán legjellemzőbb esete a Haitin, az ördögnek szentelt országban gyakorolt vudu.

Ez magyarázza azokat a megpróbáltatásokat, amelyekkel a karibi országnak kitartóan szembe kell néznie. Erről készítettünk egy videót.

Hogyan éli meg az elátkozott ember a boszorkányságot?

Amikor egy átkot szórnak valakire, ha Isten megengedi, akkor a gonosz ereje felszabadul, hogy a tervezetet beteljesítve cselekedhessen, bár bizonyos esetekben Isten nem engedi meg, és ezért az átok nem lép életbe.

Amíg egy működő átok meg nem törik, addig a démonok tovább működnek az átkozott személy életében.

Sőt, akár a következő generációk alatt is folytathatják ezt.

Az átok vagy rontás fizikai vagy érzelmi szenvedéssel és problémákkal járhat az átkozott személy társadalmi és munkahelyi életében.

Fizikai vagy mentális betegségek, érzelmi vagy viselkedési problémák, amelyek dacolnak a kezeléssel.

Szenvedhetnek tartós szegénységtől és eredménytelenségtől is, annak ellenére, hogy a megoldásukra tett erőfeszítések ellenére is sokat fáradoznak.

Félelmek, függőségek, öngyilkossági gondolatok, ismétlődő balesetek.

Képtelenség párkapcsolatot fenntartani, társat találni vagy gyermeket vállalni.

Vannak konkrét fizikai jelek, amelyek közé tartozhat a fejfájás, a testfájdalom vagy letargia.

Mentális vagy érzelmi jelek, mint például hirtelen ízlés- vagy hajlamváltozás, balszerencse és rémálmok.

Gyakran az áldozat képtelen lesz azonosítani az átok mögött álló tettest.

És hogyan lehet megszabadulni az átoktól? [görgessen tovább:]

Ha valaki valóban átok alatt áll, akkor az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon tőle, ha éppen az ellenkezőjét teszi.

Ha valakit az ördög invokálásával ért sérelem, akkor az illetőnek Istent kell invokálnia, hogy megvédje, megsegítse és megáldja őt.

Mert a jó mindig erősebb a gonosznál.

Egy ember sikere abban, ahogy Isten erejét egy átok ellen vonzza, arányos lesz a hitének szintjével.

De sokszor előfordul, hogy az emberek büszkén túlbecsülik a hitüket, és azt hiszik, hogy az mély, csak azért, mert ettől kétségbeesetten imádkoznak enyhülésért, de néha ez nem elég mély ahhoz, hogy megkapják ezt az enyhülést.

A katolikusok erőt találnak hitükben, ha gyakran és buzgón járulnak a szentségekhez, különösen a nagyon alázatos és bűnbánó gyónás által, és ha áhítattal és szeretettel veszik a szentáldozást.

Soha nem szabad santeros-hoz [a Santeria vallás gyakorlói] vagy boszorkányokhoz fordulni, hogy az ellentétes munkát elvégezzék, mert ők ismét a sötét erőkhöz folyamodnak.

Továbbá nem szabad megpróbálnotok visszafordítani egy átkot azzal, hogy rontást hívtok  az átokért felelős személyre vagy személyekre.

Azt a négy dolgot kell tenned, amit Jézus kér tőlünk ellenségeinkkel kapcsolatban, különösen azokkal szemben, akik átkot mondanak ránk, és amit a Lukács 6,27-ben leírtak.

Ezek a következők: szeresd az ellenségedet, tégy jót az ellenségeddel, imádkozz az ellenségedért, és hívd segítségül Isten különleges áldását az ellenségedre.

Az átkok megtöréséhez az angyalokat és szenteket kell segítségül hívni, az őrangyalt és a védőszentet, Mihály arkangyalt, és különösen Szűz Máriát, akiről megjövendölték, hogy összetöri a kígyó fejét.

Természetesen minden elérhető természetes enyhülést keresni kell az átok hatása alól: orvosi, pénzügyi, pszichológiai stb. segítséget, ahogyan azt egy betegség vagy bármilyen fájdalmas helyzet esetén is megtennénk.

Az embernek elmélkedve és várakozva kell Jézus keresztje alatt maradnia (menj el hozzá személyesen!), és szimbolikusan oltalmaznia kell magát az Ő drága szent vérével, mint pajzzsal, hogy elhárítsa a gonosz támadásait a nyomasztó átokban.

Imádkozzunk szabadító imákat.

Amíg el nem jön az idő, hogy megszabadulj az átoktól, igyekezz alkalmazkodni a Gondviselés minden egyes finom lökéséhez, hittel és bizalommal Jézusban, mint gyógyítóban és a démonok megsemmisítőjében.

Ajánljátok fel az átokból eredő szenvedéseket is.

A szenvedésnek ezt a különleges fajtáját Jézus szenvedéséhez, megváltó szenvedéséhez kell kapcsolni.

A szenvedést, még a rosszindulatú emberek által okozott szenvedést sem szabad elpazarolni.

Mint minden nehézség, ez is felhasználható a megszentelődéshez és az ebből következő jutalomhoz, hogy az ember elérje a mennyet.

A legmakacsabb esetekben pedig az illetőnek a szabadító szolgálathoz kell fordulnia, hogy imádkozhassanak érte, és ha az eset még nehezebb, akkor esetleg ördögűzőhöz kell fordulni.

Ideális azonban az óvatosság, Isten páncéljának felöltése, és a belé vetett erős bizalom kialakítása, hogy megelőzzük az átkokat, mert a keresztények mindig az Istent tagadók célkeresztjében vannak.

A szentségi élet a legerősebb védelem.

És az is, hogy átadjuk magunkat Istennek, mert Ő nem azt akarja, hogy féljünk, hanem csak azt, hogy éberek, megfontoltak és bölcsek legyünk a lelki harcban.

Imádkozzátok a rózsafüzért, olvassátok a Bibliát, beszélgessetek mindennap Istennel, és vizsgáljátok meg a lelkiismereteteket, járjatok gyakran, akár naponta misére.

Minden nap vessük a kereszt jelét szentelt vízzel, helyezzünk el a házban egy megáldott feszületet és a Boldogságos Szűz képét, távolítsuk el az átokgyanús tárgyakat, és hordjunk megszentelt tárgyakat, például érméket.

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. október 22.