Szent Rafqa csodája

Szent Rafqa csodája

Az alább ismertetett  csoda a Remail régióban, Bejrútban történt Celine Sami RBEIZ-zal, aki 1983. május 10-én született.

1984 októberében Celine Rbeiz képtelen volt enni és inni. Ennek következtében kórházba került. A következő hat hónap során akut vérzést tapasztalt felpuffadt gyomrában. Fogyott, egyre gyengébb és gyengébb lett. A vizsgálatok végül kimutatták, hogy a bal veséje károsodott.

A vesét 1985 szeptemberében eltávolították. A patológiai jelentés előrehaladott rákot jelzett. A kemoterápia ellenére a rák átterjedt a májra.

Celine egészségi állapota gyorsan romlott tovább. Amikor a szeme és az orra bevérzett, az orvosok megállapították, hogy legfeljebb 24 órája van hátra.

Celine nagymamája, Yvette Daoo asszony olvasott egy újságcikket Boldog Rafkáról. Nagyon meghatotta Rafqa története. Celine kritikus állapotáról értesülve megkérdezte, hogy kaphat-e földet a „rákból gyógyító szent” sírjából. Hitt abban, hogy a föld meggyógyítja Celine-t. Időközben Celine édesanyja, Raymonda Daoo Rbeiz asszony szerzett egy maréknyi földet. 1985. november 23-án este Celine édesanyja és nagymamája hozzáadta a földet Celine ételéhez; és édesanyja azt mondta: „ez az egyetlen gyógyszer Celine számára”.

Valójában a Celine édesanyja által használt földet a szomszédjától, Bernadette Kababeh Ibrahim asszonytól kapta. Olvasta Rafqa: A hat seb című könyvét, és nagyon lenyűgözte Rafqa élete és csodái… P. Salim Rizkallah kapucinus pappal és egy zarándokcsoporttal együtt ment el misézni Rafqa sírjához 1985. november 16-án, szombaton, Rafqa boldoggá avatása előtti éjszakán. Ekkor szerezte meg a földet Rafqa sírjáról, amelyet később Celine édesanyjának adott.

Celine nehezen, de megette az első kanálnyit. Néhány másodperc múlva érezte, hogy visszatér az ereje, és megette az egész adagot. Egy órával később teljesen magához tért.

Raymonda Daoo Rbeiz asszony megdöbbent, amikor látta, hogy lánya, Celine felkel az ágyból és sétál a kórház folyosóin… Letérdelt és elmondta a rózsafüzért Boldog Rafqa tiszteletére, és megköszönte neki, hogy meggyógyította Celine-t.

Később, amikor az orvos megvizsgálta a lányt, megdöbbent. „Mit tettél a gyerekkel?!!!” Nem értem, ez lehetetlen!!! Celine-t már nem kell megműteni!!!”

Előkészítette, hogy lezárja Celine aktáját. Daoo Rbeiz asszony azt mondta: „Szent Rafkával zártam le”.

Egy másik orvos megvizsgálta Celine-t és azt mondta: „Én hívő vagyok és gyakorlom a hitemet. Véleményem szerint Celine gyógyulása isteni beavatkozás eredménye volt, mert hirtelen és gyorsan történt…”

Yvette Daoo asszony, Celine nagymamája ragaszkodott ahhoz, hogy Celine meglátogassa Szent Rafqa sírját. Ott azt mondta neki, hogy ismételje utána:” Szent Rafqa, én Celine vagyok. Arra kérlek, hogy gyógyíts meg engem”. Mindenki, aki jelen volt és hallotta, amit mondott, sírni kezdett…

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. szeptember 19.