Interjúkötet készült magyarul Schneider püspökkel

Interjúkötet készült magyarul Schneider püspökkel

Katolikus Egyház, merre tartasz? – ezzel a címmel jelent meg Fülep Dániel teológus beszélgetése Athanasius Schneider kazahsztáni segédpüspökkel. A kötet az angol nyelvű kiadást követően magyar nyelven is hozzáférhető.

Ez az első interjúkötet, amelyet a püspök atyával készítettek. Athanasius Schneider püspök először 2016. március 4-7. között tartózkodott Magyarországon, Fülep Dániel meghívására és szervezésében, a sümegi Newman Központ vendégeként. Ez a mostani könyv a közép-ázsiai főpásztor és a magyar teológus két esztendeje indult együttműködésének újabb gyümölcse.

Az izgalmas beszélgetés, amelyet Peter Kwasniewski professzor is méltatott, számos témát érint: foglalkozik a mai pontifikátus akut problémáival, valamint történeti és eszmei kérdések vizsgálatával. Érdekes és korábban nem ismert részletek derülnek ki a Dominus est könyvecske és XVI. Benedek pápa kapcsolatáról, de megismerjük a püspök véleményét az ifjúsági és a közelgő amazóniai szinódussal, szentgalleni maffiával, a bíborosi korrekcióval, Oroszország felajánlásával kapcsolatban is. A beszélgetés kitér világpolitikai problémákra, mint a kommunizmus és a marxizmus újdonsült térnyerése vagy a migrációs krízis. A liturgikus kérdések sem maradnak el, és nem utolsó sorban La Salette aktualitása is szóba kerül.

A mintegy húsz témát felölelő anyag igazi csemegét kínál azoknak, akik Schneider püspök úr tisztelői és hallgatói, és akik becsülik megszívlelésre és továbbgondolásra érdemes tanítását.

Az elektronikus könyvváltozat a Magyar Elektronikus Könyvtár állományából ingyenesen letölthető az alábbi linken:

Magyar kiadás

Angol kiadás

Létrehozva 2018. október 15.