Szűz Mária megmentett a haláltól

Szűz Mária megmentett a haláltól

Mikor láttam a vezetéket, és azt, hogy milyen kevéssel volt a mozdony fölött, a lelkemben egy hangot hallottam, mely háromszor ismételte: „Ott, a mozdony tetején véget ért az életed. Mostantól új életed van.”

Augusztus 10—12-én a plébániaközösségünk zarándoklatra ment a lengyelországi Mária-szentélyekbe. A zarándoklat főszervezőjeként sok fáradságomba került, hogy minden jól meg legyen szervezve, Isten dicsőségére. Elég kimerülten értem haza. Alig három óra alvás után viszont már munkába kellett mennem, ahol a fáradtságom még inkább megmutatkozott.

Azon a napon, tehát augusztus 13-án, azt az utasítást kaptam, hogy vegyem át a dízelmozdony vezetését. Négyórás munka után arról a helyről, ahol kavicsot rakodtak, a mozdonnyal a depó étkezőjébe indultam reggelizni. Miután megállítottam a mozdonyt és kikapcsoltam a motort, felmentem a kabin tetejére, hogy lezárjam az üzemanyagtartályt. A művelet közben a mozdony tetején feküdtem. Miután lezártam az üzemanyagtartályt, felálltam, hogy le tudjak jönni. Le akartam ugorni a motorháztetőre, a mozdony hátsó részére, de még tettem pár lépést, mielőtt ugrottam. Az ugrás pillanatában a kabinban lévő adóvevőből azt hallottam, hogy azonnal hagyjam el ezt a helyet, mivel magasfeszültségű (vagyis 3000 kV-os!) vezeték alatt tartózkodom.

Amikor leugrottam a motorháztetőre, a korlátba kapaszkodva automatikusan lecsúsztam a mozdony lépcsőjére. Ebben a görnyedt helyzetben felnéztem a mozdonytetőre, és elhűlve vettem észre a vastag, halálos elektromos vezetéket, mely úgy másfél méternyire lehetett a mozdony teteje felett, tehát a vállam magasságában. Mikor láttam a vezetéket, és azt, hogy milyen kevéssel volt a mozdony fölött, a lelkemben egy hangot hallottam, mely háromszor ismételte: „Ott, a mozdony tetején véget ért az életed. Mostantól új életed van.” Szívemben és elmémben határozottan éreztem (annak ellenére, hogy teljes sokkban voltam!), hogy az irgalmas Isten csodát tett, és az események logikája ellenére meghagyta az életemet.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2024. június 9.