Maxim Ibragimov/Shutterstock

Az életvédő szülész-nőgyógyász a szenátus előtt tanúsítja, hogy az abortusz orvosilag soha nem szükséges

(LifeSiteNews) – A közvetlen abortusz orvosilag soha nem szükséges az anya életének megmentéséhez – erősítette meg nemrég egy szülész-nőgyógyász.

Dr. Ingrid Skop egy amerikai szenátusi albizottsági meghallgatáson mondta ezt 2024. június 12-én. Skop a Charlotte Lozier Intézet alelnöke és orvosi ügyekért felelős igazgatója. Emellett tagja a texasi anyai halálozási és megbetegedési felülvizsgálati bizottságnak is.

„Az a narratíva nyilvánvalóan hamis, hogy az életpárti törvények akadályozzák a várandós nőket érintő életveszélyes komplikációk kezelését, és arra kényszerítik őket, hogy az államon kívülre utazzanak a szükséges orvosi ellátáshoz való hozzáférés érdekében” – jelentette ki írásos tanúvallomásában.

„Tapasztalt szülészorvosként használhatom klinikai képességeimet, melyeket a szakmai társaságom iránymutatásai és a szakirodalom támaszt alá, hogy diagnosztizáljak egy olyan szövődményt, amely életveszélyessé válhat” – tette hozzá Skop.

„A kollégáimmal együtt tudom, hogy melyek ezek az állapotok, még ha nem is tudjuk biztosan megjósolni, hogy ez a szövődmény egy nő halálát vagy súlyos károsodását fogja-e okozni, vagy hogy milyen gyorsan következhet be ez a károsodás” – mondta. „Miután ezt megállapítom, hajlandó vagyok ekkor megindítani a szülést, hogy megvédjem a kismama páciensemet még akkor is, ha megjósolhatom, hogy a gyermeke esetleg nem éli túl. Minden törvény lehetővé teszi a beavatkozást az ilyen súlyos állapotok diagnosztizálásakor.”

Azt is megerősítette, hogy „a meg nem született életet védő törvények soha nem tiltják meg egy olyan nő ellátását, aki tragikus módon megszenvedi meg nem született gyermeke halálát vetélés vagy halvaszületés következtében.”

Texas azután került reflektorfénybe, miután egy Kate Cox nevű nő úgy döntött, hogy a 18-as triszómiával diagnosztizált gyermekét egy késői abortusz során megölik. A Fehér Ház megünnepelte Cox abortuszát, a First Lady, Jill Biden meghívta őt vendégként az Unió helyzetéről szóló beszédére.

Néhány liberális republikánus is azt a hamis elképzelést erőltette, hogy a közvetlen abortuszra szükség van. Ide tartozik a liberális nebraskai republikánus szenátor, Merv Riepe is, aki még tovább akarja gyengíteni az állam 12 hetes abortusztilalmát. Még azokban az államokban is kevés ilyen van, ahol állítólagos „orvosi” okokból engedélyeznek bizonyos abortuszokat, mint például Indiana államban.

Dr. Skop kitért a „veszélyes” abortuszgyógyszerek elérhetőségére és azok ártalmaira is. Egy nappal Skop tanúvallomása után a Legfelsőbb Bíróság elutasította az életvédő orvosok keresetét, amely arra irányult, hogy a Biden-kormányzat megszüntette az abortuszgyógyszerek forgalmazására vonatkozó biztosítékokat.

Skop kijelentette:

Ezeket a veszélyes gyógyszereket az életpárti államokba is postázzák, miután olyan weboldalakon rendelték meg őket, amelyek elmagyarázzák, hogyan lehet kijátszani az állami törvényeket. A minőségi orvosi ellátás minden szempontját figyelmen kívül hagyják: nincs abortusz előtti vizsgálat, ultrahang, fizikális vizsgálat vagy laborvizsgálat.

Az ilyen orvosi hanyagság miatt a nők ki vannak téve a nem diagnosztizált méhen kívüli terhesség, a terhesség alulbecsült kora miatt a nagyobb kockázattal járó kudarc, valamint a jövőbeli meddőség vagy terhességi komplikációk kockázatának. Ez a felügyelet nélküli gyógyszerosztás nem biztosítja a megfelelő tájékoztatáson alapuló tanácsadást, beleértve az alternatívákról és a rendelkezésre álló támogatásról való tudást, ha a nő szülni akar, valamint annak megerősítését, hogy a nő nincs kényszerítve abortuszra.

Az emberkereskedelem elleni törvények szükségesek a fiatal lányok védelmében

Dr. Skop azt is kifejtette, hogy milyen fontosak azok a törvények, amelyek tiltják, hogy kiskorúakat más államokba vigyenek abortuszra.

Felidézett egy 2023 novemberi történetet egy idahói nőről és fiáról. A fiú 15 éves „barátnőjét” Oregonba vitték, hogy abortuszon essen át, és így fedezzenek egy állítólagos szexuális erőszakot. A fiú 18 éves volt.

Skop megkérdőjelezte az abortusz támogatóit, akik ellenzik „azokat a törvényeket, melyek tiltják a serdülő lányok saját szüleik vagy gyámjaik által az államhatárokon át történő csempészését abortusz céljából.”

„Az abortuszpártiak túlzottan sok időt szentelnek annak a rendkívül ritka, de tragikus helyzetnek a megvitatására, amikor egy fiatal lány szexuális bántalmazás elszenvedése után fogan meg” – jelentette ki Skop. „De a következő lélegzetvételben elleneznek minden olyan erőfeszítést, amely a bántalmazó bíróság elé állítására irányul.”

„Az abortusz már régóta egy mód arra, hogy a bántalmazó férfiak fenntartsák a nők feletti kontrollt, állandósítva a hatalmi egyensúlyhiányt azáltal, hogy arra kényszerítik őket, hogy elvetessék a nemi erőszak vagy emberkereskedelem következtében született gyermeket” – jelentette ki.

Az abortuszra való kényszerítéssel kapcsolatos kutatásokat is idézte, illetve azt, hogy a nőket nyomás alá helyezik, hogy gyermeküket elvetessék. Skop cáfolta azokat az állításokat is, melyek szerint az abortusz az anyai halálozás növekedésével jár.

Az életvédő orvos rámutatott, hogy a nőknek szükségük van támogatásra, és számos életvédő várandósságo központ kínál ehhez segítséget.

Ezeket a központokat gyakran támadják képletesen a politikusok, de szó szerint is az abortuszpárti szélsőségesek annak ellenére, hogy több százmillió dollárnyi segítséget nyújtanak a rászoruló nőknek, csecsemőknek és családoknak.

Skop kijelentette:

Hazánkban közel 3000 terhességi központ működik, amelyek ingyenes ultrahangot és egyéb orvosi szolgáltatásokat, oktatást, érzelmi, anyagi és mentális támogatást nyújtanak a nőknek. Az ügyfelek 97%-a pozitív tapasztalatokról számol be, ami azt mutatja, hogy ezek a központok sok nő kimondatlan szükségletét elégítik ki. Néha egy nőnek csak arra van szüksége, hogy valaki elmondja neki, hogy elég erős ahhoz, hogy anya legyen; hogy erőt adjon neki, hogy megszülje gyermekét, ahogyan azt olyan életpárti egészségügyi szolgáltatók, mint én és a várandóssági központok, amelyekkel együtt dolgozom, már sokszor megtették.

Az apa bevonása a párkapcsolati tanácsadáson keresztül szintén ösztönözni fogja a család stabilitását, és csökkenteni fogja a szegénységben élő, egyedülálló anyák számát, akik apátlan gyermekeket nevelnek, ami számos, az országunkat ma sújtó társadalmi bajt eredményez.

Az orvosi vagy más jellegű abortusz nem old meg semmilyen problémát, – tanúsította Skop.

„A nőknek támogatásra van szükségük, hogy valódi és egyedi kihívásaikkal foglalkozhassanak” – jelentette ki. „Az abortusz soha nem húzott ki egy nőt sem a függőségből. Az abortusz soha nem talált szállást hajléktalansággal küzdő nőknek.”

„Az abortusz soha nem fog segíteni egy nőnek, hogy elmeneküljön egy bántalmazó partnertől. A saját közösségének valódi támogatása viszont igen. Ez az igazi gondoskodás, amit a nők megérdemelnek.”

Forrás angol nyelven

Létrehozva 2024. június 28.